HRABRI PILOTI MUP SRBIJE NA NAJTEŽIM TERENIMA U BORBI S VATRENOM STIHIJOM! Gase požare i u Grčkoj i Republici Srpskoj

Autor:

Vesti

31.08.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piloti ove jedinice od 16. jula pružaju ključnu podršku u gašenju vatrene stihije

HRABRI PILOTI MUP SRBIJE NA NAJTEŽIM TERENIMA U BORBI S VATRENOM STIHIJOM! Gase požare i u Grčkoj i Republici Srpskoj

Foto: instagram.com/mupsrbije

Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova neumorna je u borbi sa požarima. Piloti ove jedinice od 16. jula pružaju ključnu podršku u gašenju vatrene stihije na najzahtevnijim terenima u Srbiji, Grčkoj, Republici Srpskoj.

Tokom ovog perioda kroz 407 sati leta, naši hrabri piloti uložili su maksimalne napore kako bi zaštitili živote i imovinu. Zahvaljujemo im na nesebičnom doprinosu - navodi se na Instagram stranici MUP Srbije.

Inače, požar na Žaračkoj planini u Ibarskoj klisuri još nije pod kontrolom, izjavio je danas komandant odeljenja Sektora za vanredne situacije u Kraljevu Petar Luković. 

Na Žaračkoj planini gori 170 hektara borove šume, a gori i 40 hektara hrastove i borove šume na Troglavu, iznad Bogutovca, gde vatru gase helikopterske jedinice, prenosi RTS.

Vatra već treći dan "guta" borovu šumu iznad varošice Ušće, a izgorelo je više od 170 hektara borovine i niskog rastinja.

Teren je strm i nepristupačan, a vatra se od juče gasi iz vazduha, helikopterom MUP-a Srbije.

Na terenu je 60 vatrogasca spasioca iz Kraljeva, Raške, Novog Pazara i sa Kopaonika, a angažovano je i oko 40 radnika "Srbija šuma".

Naselje Seoce u blizini požarišta je zaštićeno. Požar u Polimiru u Ibarskoj klisuri je ugašen, navodi RTS. 

Najveći požar u Srbiji, na čijem gašenju je radilo 32 vatrogasca spasilaca sa 12 vozila, nalazio se kod Kraljeva, u mestu Žarce, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije. Na licu mesta u gašenju pomaže i 40 pripadnika "Srbijašume" sa osam vozila.

- Požar je zaokružen sa tri strane i radi se na njegovoj lokalizaciji. Angažovana je i Helikopterska jedinica MUP-a sa helikopterom Kamov K-32 koji je u devet naleta izbacio oko 36 tona vode, dok je helikopter Gazela vršio izviđanje iz vazduha - saopštio je tada MUP.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading