HIMNA LAŽNE DRŽAVE "KOSOVO" USRED DVORANE "SRBIJA": Skandal koji je uzdrmao naciju! Stiglo hitno saopštenje (VIDEO)

Autor:

Sport

02.09.2024

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportisima bilo zaprećeno?

HIMNA LAŽNE DRŽAVE "KOSOVO" USRED DVORANE "SRBIJA": Skandal koji je uzdrmao naciju! Stiglo hitno saopštenje (VIDEO)

Foto: YouTube/BN TELEVIZIJA/Printscreen

Na šampionatu Balkana u džudou u dvorani "Srbija" u Istočnom Sarajevu intonirana je himna lažne države "Kosovo"!

Da ironija bude veća, ova hala se nalazi na trgu "Srbija", a posle ogromnog skandala oglasio se i Džudo savez Republike Srpske koji je naveo da je dobio instrukcije da prati pravila Evropske i Svetske Džudo federacije i da je u protivnom sledila kazna za sportiste.

Pročitajte saopštenje u celosti

- S obzirom da je glavni problem na održanom prvenstvu Balkana za seniore intonacija himne i učestvovanje reprezentacije (tzv.) Kosova dužni smo dati pojašnjenje javnosti. (Tzv.) Kosovo je stalna članica Evropske, Svetske džudo federacije kao i Međunarodnog Olimpijskog komiteta i kao takvi stekli su pravo učešća na svim takmičenjima u organizaciji gore navedenih institucija. Organizator Međunarodnog takmičenja dužan je da se strogo pridržava pravila koje je naložila Evropska i Svetska džudo federacija. Ukoliko se prekrši pravilo od strane navedenih institucija organizator takmičenja kao i savez suočiće se sa rigoroznom kaznom koja može biti i isključenje iz Evropske i Svetske džudo federacije što bi bilo pogubno za sport i sportiste Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Džudo savez Republike Srpske i Bosne i Hercegovine upoznaće Evropsku i Svetsku džudo federaciju i tražiti da se incijatori svih negativnosti na prvenstvu Balkana za koje imamo dokaze sankcionišu jer su naneli nemerljivu štetu najuspiješnijem sportu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine - navodi se u saopštenju.

Srbija je odbila da se takmiči na ovom šampionatu upravo zbog toga što su se među učesnicima našli i sportisti iz tzv. "Kosova".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading