KURTI SPREMA AKCIJU "LAŽNI HEROJI"! Otkrivena prljava operacija Prištine i stranih službi!

Autor: Ljubinka Mijušković

Vesti

11.08.2024

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaće nasilno da otvori most na Ibru i pomoću stranog faktora promoviše svoje Srbe za lidere

KURTI SPREMA AKCIJU "LAŽNI HEROJI"! Otkrivena prljava operacija Prištine i stranih službi!

Foto: Tanjug, Profimedia

Situacija na Kosovu i Metohiji je na korak do potpune eskalacije, a Aljbin Kurti, zajedno s pojedinim stranim službama, planira da stvar zakomplikuje do kraja. U tom cilju, isplanirana je akcija "Lažni heroji".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da očekuje dalje provokacije u južnoj srpskoj pokrajini, a 14. i 15. avgusta i pokušaj nasilnog otvaranja mosta na Ibru. Šef države je pozvao Kfor da reaguje i ne dozvoli otvaranje mosta jednostrano, baš kao što su, kako je naglasio, do sada govorili.

- Mi imamo poštovanje za Kfor i verujemo da će Kfor svoj posao da uradi - naglasio je Vučić.

DUPLA IGRA

Otkrivajući dalje detalje ove akcije, Vučić je dodao da povodom planiranja nasilnog otvaranja mosta očekuje da će u međuvremenu strane agencije pokušati da nametnu neke nove srpske lidere kojima će pomoći da ih prikažu navodno hrabrima, iako to nisu.

- Oni će, u stvari, pokušati da ih odvoje od Beograda i da kažu da ih više Beograd ne zanima, pa da s Aljbinom Kurtijem dogovaraju kako i na koji način da budu njegove sluge, a da praktično rade za strane interese - objasnio je šef države i poručio da im to neće proći.

Srbi ne smeju da ulete u njegovu zamku

Bivši oficir KOS Ljuban Karan ističe da je Kurti sad u velikom strahu od rezultata američkih predsedničkih izbora, te da želi što pre da Srbiju uvuče u konflikt i sukob s NATO i Kforom.

- Ide na najteže provokacije za koje procenjuje da će Srbija morati vojno da interveniše da bi zaštitila svoj narod ili da će bar isprovocirati srpski politički vrh da povuče brzoplete i nepromišljene poteze. To što ima osuda Kurtijevog ponašanja i sa Zapada, a tu mislim na Francusku, znači da on nema generalnu podršku u izazivanju sukoba nego da iza njega stoje jedna ili dve zapadne sile. Otvaranje mosta bez odobrenja Kfora i dogovora sa Srbima jeste rušenje bezbednosne, ali i psihološke sigurnosne barijere - kaže Karan.

Naš sagovornik dodaje da je važno raskrinkati i obelodaniti Kurtijeve tajne namere.

- Pre svega to mora biti jasno Srbima na Kosovu i Metohiji, koji će znati da se postave i odbrane, a da se istovremeno ne uleti u Kurtijeve perfidne zamke sa strateškim ciljem.

Prema rečima našeg izvora iz bezbednosnih krugova, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je već postigao dogovor s nekolicinom Srba, koji se doduše mogu nabrojati na prste jedne ruke - i to ne sve, da ih pomoću stranih službi promoviše u nove lidere našeg naroda na KiM. U tom cilju bi organizovali neku fejk akciju u kojoj bi ti Srbi kao ispali Kurtijeve žrtve, dok bi, u stvari, sve vreme radili za pojedine službe, a samim tim i Prištinu.

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović ističe da ukoliko dođe do sprovođenja jedne ovakve Kurtijeve odluke, zavladaće anarhija i tortura nad Srbima koji nisu podobni premijeru lažne države.

- Srbija i srpski narod veruju da Kfor neće dozvoliti jednostranu i nasilnu odluku Kurtija da polovinom avgusta otvori most između severne i južne Mitrovice jer bi to predstavljalo grubo kršenje Briselskog sporazuma i ugrožavanje bezbednosti srpskog naroda, ne samo u severnoj Mitrovici, već na kompletnom severu KiM. Licemerni pokušaji ambasadora Kvinte i evropskih predstavnika po ovom i dosadašnjim istovetnim pitanjima, sprovođenje jednostranih odluka na štetu srpskog naroda, govore nam da će Kurti ovu odluku sprovesti u delo jer za njega ne postoje sankcije, već prećutna saglasnost od njih - kaže Bjegović.

ZAŠTO ĆUTE?

Profesor Bjegović zaključuje:

- Nažalost, sprovođenje ove odluke na terenu nema ko da spreči jer s obe strane mosta se nalazi albanska policija, dok će strane agenture naći podobne Srbe plaćene da podrže ovu odluku da bi prikazali svetu da je to dobro za Srbe i da ne treba podržavati beogradsku stranu i Vučića. Siguran sam da će posle ovog događaja zavladati anarhija i tortura nad Srbima, koji nisu podobni Kurtiju i za koje tu neće biti mesta, što će buduće odnose Prištine i Beograda dovesti do usijanja, pa se postavlja pitanje da li Evropa želi da izazove novi oružani sukob.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading