KFOR SA OPREMOM ZA RAZBIJANJE DEMONSTRACIJA, NAPRAVLJEN KORDON! Tenzije na severu KiM nakon upada Kurtijevih specijalaca u srpske institucije! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.08.2024

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stacionirani i karabinjeri!

KFOR SA OPREMOM ZA RAZBIJANJE DEMONSTRACIJA, NAPRAVLJEN KORDON! Tenzije na severu KiM nakon upada Kurtijevih specijalaca u srpske institucije! (FOTO)

Foto: Tanjug/Dopisnik KIM

Ispred zgrada Privremenih organa u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, u koje je juče upala tzv. kosovska policija i zatvorila ih, i dalje su prisutni pripadnici policije. Situacija je trenutno mirna, ali tenzije su i dalje visoke.

Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici prisustvo KFOR-a je pojačano. Pored stalno stacioniranih italijanskih karabinjera, tu su i pripadnici češkog kontingenta.

Foto: Tanjug/Dopisnik KIM

Upad tzv.kosovske policije

 

Vojnici KFOR-a su sa opremom za razbijanje demonstracija i na mostu su formirali kordon. Na mostu na Ibru parkirana su i dva oklopna vozila KFOR-a.

U Kosovskoj Mitrovici su ispred objekata gde se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Privremenog organa i dalje pripadnici tzv. kosovske policije, a oni se mogu videti i na ulicama severnog dela grada.

Vidljivo je i pojačano prisustvo KFOR-a, a na mostu na Ibru parkirana su i dva oklopna vozila italijanskih karabinjera.

Tzv. kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Pripadnici tzv. kosovske policije naoružani dugim cevima i danas su raspoređeni ispred zgrada u severnom delu Kosovske Mitrovice u koje su juče upali i zatvorili ih.

Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejms O'Brajen zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da prekine nekoordinisane i provokativne akcije, koje, kako je naveo, "negativno utiču na partnerstvo" SAD i Prištine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading