VUČIĆ U PRAGU! Sastao se sa predsednikom Finske: "Razgovarali smo a aktuelnim globalnim i regionalnim dešavanjima!" (FOTO)

Autor:

Vesti

31.08.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važni bilateralni sastanci pred srpskim predsednikom!

VUČIĆ U PRAGU! Sastao se sa predsednikom Finske: "Razgovarali smo a aktuelnim globalnim i regionalnim dešavanjima!" (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Finske Aleksandrom Stubom u Pragu, na marginama bezbednosne konferencije GLOBSEC.

Odličan razgovor sa predsednikom @alexstubb o aktuelnim globalnim i regionalnim dešavanjima, kao i o unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Finske - napisao je predsednik i dodao:

Postoje veliki neiskorišćeni potencijali, posebno kada je reč o našoj ekonomskoj saradnji i na tome treba da radimo u budućnosti. Naglasio sam i činjenicu da su nam svima u Evropi neophodni mir, razumevanje i jedinstvo kako bismo mogli da prevaziđemo ova turbulentna vremena i nađemo zajednički interes u daljem razvoju i napretku naših država i naroda.-

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Aleksandar Vučić sa finskim predsednikom u Pragu

Predsednik Vučić se prethodno sastao sa bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom. 

Tokom dana, predsednika Vučića u pragu očekuju brojni bilateralni sastanci, a potom će učestvovati na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU".

Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa. 

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić video se sinoć sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen tokom boravka u Pragu.

Čestitao sam Ursuli fon der Lajen na nagradi na ovogodišnjem @globsecthinktank i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona - objavio je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je u Prag otišao odmah pošto je ispratio francuskog kolegu Emanuela Makrona koji je bio u dvodnevnoj poseti Srbiji.

GLOBSEC Forum, jedna od najistaknutijih evropskih platformi za dijalog, ima za cilj da ukaže na rastući značaj Centralne i Istočne Evrope u globalnoj bezbednosti. 
Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Forum će otvoriti češki predsednik Petr Pavel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

GLOBSEC ove godine okuplja šefove država i vlada i ministre odbrane i spoljnih poslova iz 27 zemalja, a pored njih na forumu učestvuju i predstavnici velikih kompanija, intelektualci i predstavnici nevladinih organizacija, ukupno skoro 2.000 učesnika iz 70 zemalja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading