PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO URSULI FON DER LAJEN NA NAGRADI NA FORUMU U PRAGU "Nadam se da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije"! (FOTO)

Autor:

Vesti

30.08.2024

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić će sutra učestvovati i na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU".

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO URSULI FON DER LAJEN NA NAGRADI NA FORUMU U PRAGU "Nadam se da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije"! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić video se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen tokom boravka u Pragu.

 


- Čestitao sam @ursulavonderleyen na nagradi na ovogodišnjem @globsecthinktank i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona - objavio je Vučić na svom Instagram nalogu!.

 

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Prag, gde će učestvovati na Globalnom bezbednosnom forumu ”GLOBSEC 2024”, koji se održava 30. i 31. avgusta 2024. godine.

Predsednik Vučić će u subotu učestvovati i na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU".

Tokom boravka u Pragu, predsednik Vučić imaće i odvojene susrete sa brojnim zvaničnicima, a jedna od njih biće i Ursula fon der Lajen.

Predsednik Vučić je u Prag otišao odmah pošto je ispratio francuskog kolegu Emanuela Makrona koji je bio u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagramu i rezimirao dvodnevnu posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona!

- Beskarajno Vam hvala, dragi prijatelju, Emanuele Makron, na ovoj poseti, kao i na poštovanju i časti koje koju ste pokazali prema našoj zemlji. Srećan sam što smo mogli ponovo da Vas ugostimo u Beogradu, ali i što ste pokazali spremnost i želju da vidite i naš prelepi Novi Sad - napisao je predsednik i dodao: 

- Važne stvari smo dogovorili i konkretizovali tokom ova dva dana, a mnogo zajedničkog rada je tek pred nama, za dobrobit naših zemlja i naroda. Srećan Vam put i da nam se što pre vratite - napisao je. 

Makron je podsetio da je u Beogradu bio poslednji put 2019. kao i da je stekao uvid u radove širokih razmera, koji su obavljeni poslednjih godina uprkos kovidu, inflaciji i geopolitičkoj situaciji.

- Francuska želi da bude pored vas, da bude uz vas. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde i što sam mogao da vidim sve što ste uradili. Hvala vam na poverenju, hvala što ste nam dali ovaj projekat. Mi smo mogli da vam pokažemo naše veštine i znanja da vam prenesemo - rekao je on.

.Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Тања

30.08.2024 21:39

Pred Predsednikom Vučićem predstoje mnogi sastanci sa zvaničnicima drugih država i verujemo u njegovom trudu da Srbiju prikaže u najboljem svetlu.

Jelena

30.08.2024 22:23

Iskrene čestitke Ursuli Fon Der Lajen.

Mila

30.08.2024 22:25

Vucic je za njih doktor nauka

Senka

30.08.2024 22:28

Zna Vucic sta radi i zasto joj cestita...