VUČIĆ SA BILČIKOM U PRAGU! Važni sastanci na bezbednosnom forumu! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.08.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi niz bilateralnih sastanaka!

VUČIĆ SA BILČIKOM U PRAGU! Važni sastanci na bezbednosnom forumu! (FOTO)

Foto: ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom u Pragu, na marginama bezbednosne konferencije GLOBSEC.

Srdačan susret sa @vladobilcik , dobrim poznavaocem prilika u Srbiji i regionu. Razgovarali smo o evropskom putu Srbije, prioritetima naše reformske agende, kao i uticaju nedavnih evropskih izbora na nastavak procesa proširenja EU.


Ponovio sam da je strateški cilj Srbije ulazak u EU, kao i da nam je za svaku vrstu napretka u zemlji, regionu i Evropi neophodno da imamo mir i stabilnost
- napisao je Vučić.

Predsednik Vučić učestovaće danas na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU", a ima-e i brojne bilateralne susrete.

Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić video se sinoć sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen tokom boravka u Pragu.

- Čestitao sam Ursuli fon der Lajen na nagradi na ovogodišnjem @globsecthinktank i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona - objavio je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Vučić će danas učestvovati i na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU".Tokom boravka u Pragu, predsednik Vučić imaće i odvojene susrete sa brojnim zvaničnicima.

"Ove godine u Pragu posebno ćemo razmatrati teme poput globalne stabilnosti, energetske sigurnosti i tehnoloških inovacija", napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Vučić je u Prag otišao odmah pošto je ispratio francuskog kolegu Emanuela Makrona koji je bio u dvodnevnoj poseti Srbiji.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading