VUČIĆ SE OGLASIO IZ PRAGA: Predsednik Srbije na Gala večeri priređenoj povodom Globalnog bezbednosnog foruma (FOTO)

Autor:

Vesti

30.08.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovim izazovnim vremenima sve su nam potrebnije ovakve platforme za dijalog, napisao je Vučić.

VUČIĆ SE OGLASIO IZ PRAGA: Predsednik Srbije na Gala večeri priređenoj povodom Globalnog bezbednosnog foruma (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Prag, gde će učestvovati na Globalnom bezbednosnom forumu "GLOBSEC 2024", koji se održava 30. i 31. avgusta 2024. godine.

Predsednik Vučić objavio je sliku na kojoj se nalazi u Praškom zamku na Gala večeri priređenoj povodom ovogodišnjeg Foruma - Susret sa svetskim liderima i predstavnicima najvažnijih međunarodnih organizacija tokom Foruma "GLOBSEC 2024" još jedan je važan korak u jačanju međunarodnih veza Srbije, kao i prilika za predstavljanje naših stavova i inicijativa u globalnom kontekstu.

- U ovim izazovnim vremenima sve su nam potrebnije ovakve platforme za dijalog, kako bismo ostali fokusirani na promovisanje mira, stabilnosti i bezbednosti za celu Evropu - napisao je Vučić.

Podsećamo, Aleksandar Vučić će u subotu učestvovati i na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU". Tokom boravka u Pragu, predsednik će imati i odvojene susrete sa brojnim zvaničnicima, između ostalog i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

 

Pre posete Pragu, Vučiću je u poseti bio Emanuel Makron, predsednik Francuske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na poseti Srbiji i ocenio je da su važne stvari dogovorene i konkretizovane tokom dva dana njegove posete.

- Beskarajno Vam hvala, dragi prijatelju Emanuele Makronu na ovoj poseti, kao i na poštovanju i časti koje koju ste pokazali prema našoj zemlji. Srećan sam što smo mogli ponovo da Vas ugostimo u Beogradu, ali i što ste pokazali spremnost i želju da vidite i naš prelepi Novi Sad. Važne stvari smo dogovorili i konkretizovali tokom ova dva dana, a mnogo zajedničkog rada je tek pred nama, za dobrobit naših zemalja i naroda. Srećan Vam put i da nam se što pre vratite - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu ispratio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading