HITNA I NAJOŠTRIJA REAKCIJA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE! Oglasili se iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje povodom upada tkz. kosovske policije

Autor:

Vesti

30.08.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjavu Relje Ognjenovića prenosimo u celosti

HITNA I NAJOŠTRIJA REAKCIJA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE! Oglasili se iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje povodom upada tkz. kosovske policije

Foto: PIO Fond

Relja Ognjenović, direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje povodom upada tkz. kosovske policije u prostorije Fonda PIO u Kosovskoj Mitrovici:

"Najoštrije osuđujem upad pripadnika specijalne jedinice takozvane kosovske policije u zgrade Privremenih organa u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, među kojima je i upad u prostorije Službe Direkcije Fonda sa sedištem u Prištini i zahtevam hitnu i najoštriju reakciju međunarodne zajednice.

Očigledno je da je režim Aljbina Kurtija naišao na potpunu podršku u ostvarivanju svog plana, a to je da protera i ugasi sve što je srpsko na Kosovu i Metohiji, počev od institucija koje su suštinski bitne za egzistenciju i funkcionisanje našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajni.

Na pretnje našim zaposlenima smo više puta ukazivali međunarodnoj zajednici i do sada nismo naišli na bilo kakav pokušaj da se to spreči i prekine, već smo danas svedoci da je teroristički režim Aljbina Kurtija ponovo zapretio nasiljem, da su pokazali da im je cilj da dugim cevima i sa fantomkama ukradu pečate, pokažu svoje terorističko-lopovske sposobnosti i na taj kukavički način nas zastraše i spreče da opslužujemo skoro 28.000 korisnika koji se trenutno nalaze na KIM.

Još jednom pozivam međunarodnu zajednicu da spreče kršenje Međunarodnog javnog prava, tako što će upozoriti Kurtijeve i strane plaćenike da prestanu da sprovode nasilje na Kosovu i Metohiji i na taj način zaustave moguće sukobe građanstva i etničko čišćenje srpskog naroda sa njihovih vekovnih ognjišta."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading