POČINJE ISPLATA JULSKIH PENZIJA: Evo kome će prvo leći novac na račun

Autor:

Vesti

31.07.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici iz kategorije zaposlenih će poslednji dobiti svoje julske penzije.

POČINJE ISPLATA JULSKIH PENZIJA: Evo kome će prvo leći novac na račun

Foto: ST/Nemanja Pančić, Shutterstock

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je objavio raspored isplate julskih penzija za različite kategorije korisnika. Isplate će se odvijati prema sledećem rasporedu:

Samostalne delatnosti

Isplata penzija za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti počeće u petak, 2. avgusta. Ova isplata obuhvatiće sve korisnike koji primaju penzije putem tekućih računa, kao i one koji svoje penzije dobijaju na kućnim adresama ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Vojni i poljoprivredni penzioneri

Vojnim i poljoprivrednim penzionerima penzije će početi da pristižu u utorak, 6. avgusta, bez obzira na način isplate koji su odabrali. To znači da će svi vojni i poljoprivredni penzioneri, bilo da primaju penzije putem tekućih računa ili putem poštanskih usluga, dobiti svoje penzije na isti dan.

Kategorija zaposlenih

Korisnici iz kategorije zaposlenih će poslednji dobiti svoje julske penzije. Za one koji penzije primaju preko tekućih računa, isplata će početi u subotu, 10. avgusta. Korisnici koji primaju penzije na kućne adrese ili podižu na poštanskim šalterima, dobiće svoje penzije u ponedeljak, 12. avgusta.

Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate za jun. Prosečna junska penzija iznosila je 45.719 dinara. Nema promena u iznosima penzija za jul u odnosu na jun, tako da penzioneri mogu očekivati slične sume na svojim čekovima.

Ovaj raspored isplata je u skladu sa standardnom praksom Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, koji nastoji da penzionerima omogući pravovremeno dobijanje svojih primanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading