HITNO SE OGLASIO DIREKTOR PIO FONDA! Ovo je važna vest za svakog penzionera

Autor:

Vesti

21.08.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo!

HITNO SE OGLASIO DIREKTOR PIO FONDA! Ovo je važna vest za svakog penzionera

Foto: Profimedia

Relja Ognjenović oglasio se na Instagramu sa najnovijim informacijama

Direktor PIO fonda, Relja Ognjenović, obratio se javnosti putem svog Instagram naloga kako bi podelio najnovije informacije o reviziji Završnog računa Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2023. godinu od strane Državne revizorske institucije. Ognjenović je istakao da je stigao pozitivan izveštaj o reviziji, naglašavajući da je ovo već treća godina zaredom da revizorska institucija daje mišljenje o finansijskim izveštajima Fonda u skladu sa svim relevantnim propisima.

Stabilnost finansijskih izveštaja

Relja Ognjenović istakao je da je Državna revizorska institucija potvrdila da su svi finansijski izveštaji pripremljeni po svim materijalno značajnim pitanjima u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu i ostalim propisima koji se odnose na finansijsko poslovanje korisnika budžetskih sredstava, korisnika organizacija za obavezno socijalno osiguranje i budžetskih fondova. Ovo potvrđuje stabilnost i ispravnost finansijskih izveštaja Fonda, s obzirom na to da nije utvrđene nepravilnosti ni u izveštaju za 2023. godinu.

Rezultati revizije za 2023. godinu

U saopštenju koje je objavljeno na Instagramu, istaknuto je da Državna revizorska institucija nije dala preporuke za dalje postupanje, potvrđujući time kvalitetno finansijsko poslovanje Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Ovo predstavlja važan korak ka očuvanju stabilnosti i poverenja osiguranika u funkcionalnost Fonda.

Relja Ognjenović je naglasio da je ovo pozitivan signal za sve penzionere i osiguranike, te da će Fond nastaviti sa transparentnim i odgovornim upravljanjem finansijama kako bi osigurao održivost penzijskog i invalidskog osiguranja u budućnosti. Očekuje se da će ova vest umanjiti brige osiguranika i dodatno ojačati poverenje u rad Fonda

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading