DUO GENOCID OTPEVAO SVOJE! Opozicija iz sveg glasa nastoji da napravi žrtvu od hrvatske pevačice!

Autor:

Vesti

27.08.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što pljuju po Vučiću, tvrde i da je naš narod zločinački

DUO GENOCID OTPEVAO SVOJE! Opozicija iz sveg glasa nastoji da napravi žrtvu od hrvatske pevačice!

Foto: Profimedia, Tanjug

Iako na prvi pogled deluje kao da je reč o nekoj muzičkoj grupi, koja bi s obzirom na svoje delovanje komotno mogla da ponese naziv Genocid grls, ipak, reč je o paktu Severine Vučković i potpredsednice Đilasove stranke Marinike Tepić, koja je sasvim očekivano hrvatskoj pevačici pružila podršku jer je dva sata zadržana na granici Srbije i Hrvatske radi rutinske kontrole.

Pored svih iz opozicije, koji su jedva dočekali povod da pljunu po vlasti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na društvenim mrežama oglasila se i Marinika.

- Koliko treba da si pomahnitao da izbacuješ očnjake na pop-pevačicu! Al' na litijumu polomićeš zube - napisala je Tepićeva na Tviteru.

Lazović i Grbović više ne znaju gde udaraju

Oglasio se i Pokret slobodnih građana (PSG) s Pavlom Grbovićem na čelu. U saopštenju su poručili da je bezbednost građana ugrožena jer se bezbednosne službe bave političko-estradnim progonom neistomišljenika režima.

Lider Zeleno-levog fronta Radomir Lazović otišao je dalje s tvrdnjom da je Severina žrtva kampanje za skretanje pažnje s iskopavanja litijuma. On je tvrdio da se ovim širi mržnja i potenciraju sukobi jer se od komšijskih naroda prave neprijatelji. Čak je zahvalio Severini za podršku protestima protiv litijuma.

PRAVE OD NJE HEROINU

Ruku na srce, ova objava Tepićeve ne bi trebalo da iznenadi, naročito ako se u obzir uzme da ona i Severina imaju dosta zajedničkih stavova, osim mržnje prema predsedniku Vučiću i jedna i druga Srbe smatraju genocidnim narodom.

- Ispala sam najveći ustaša kad sam rekla da je u Srebrenici bio genocid, a bio je, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin, srednji zločin. Radi se samo o tome da bi, ako je bio genocid, onda neka država trebalo toj državi da plati odštetu i mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove - govorila je Severina svojevremeno.

Dodik: Konaković s pevaljkom pao na niske grane

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je da je Severina zadržana na granici zato što je govorila istinu o Srebrenici.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik primetio je da Konaković sve više liči na estradnog menadžera, a sve manje na političara.

- Ako je pevaljka Severina, koja je slavu stekla u Srbiji, za njega etalon moralnosti i oličenje istine, pao je na niske grane. Istina je da se sličan sličnom raduje. Razumem da je za Konakovića Srbija opsesija, ali mu tu pomoći ne mogu. U svom očaju Dino Konaković bi verovatno stao i na stranu Tompsona, samo zato što je reč o nekome ko seje mržnju protiv Srba. Zato neka Dino i Severina pevaju zajedno jedno drugom "Verujen u te" - naveo je Dodik na Tviteru.

U istom tonu, podsetimo, reagovala je i potpredsednica stranke Sloboda i pravda Marinika Tepić, koja je 2016. potpisala Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za genocid.

Sve u svemu, Severina je ovim napadom na Vučića očigledno privukla simpatije opozicije, njihovih medija i pristalica, te se već pojavila inicijativa da se na narednim protestima, koje opozicija najavljuje zbog litijuma, pevaju upravo Severinine pesme. S obzirom na to da ona, kako je istakla, neće dolaziti u Srbiju dok je "diktator Vučić na vlasti", onda ne treba da budemo iznenađeni ako se u prvim redovima nađe upravo Marinika, koja će izvoditi pesme hrvatske pevačice. Njihovo zajedničko delovanje više je nego očigledno, pa je tako Severina postala glavna junakinja Šolakovih medija, gde je ponela epitet heroine.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovim povodom je istakao da se prvi založio za ukidanje tih spiskova na kojima se nalaze pojedinci zbog verbalnog delikta.

Dačić: Ološ od komarca pravi magarca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je dežurnim kritičarima iz regiona da je Srbija jedina slobodna zemlja u regionu.

- Svom političkom ološu iz regiona koji se digao da od komarca pravi magarca, želim da poručim da kod nas niko nije uhapšen zbog toga što sluša nepodobnu muziku ili zbog svojih političkih ili nacionalnih stavova. Ako je i bilo određenih propusta u postupanju, mi ćemo ih ispraviti, ali vi sebe nikada nećete zato što vas održava mržnja prema Srbiji i svemu što je srpsko, kao i prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - kazao je Dačić i dodao da nije njima do Severine, već samo da napadnu Srbiju.

SVE NAJGORE

- Mislim da je to mnogo glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me bože, da vodim državu u kojoj će se hapsiti svako ko sluša Tompsonove pesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, time govore o sebi - kazao je predsednik.

On je dodao da su ustali da podrže pevačicu koja zna da su Srbi zločinci, ali voli pare ovde da uzima. Istovremeno, istakao je predsednik, nijedno saopštenje nije otišlo za Nemanju Berića, koji je 15 dana bio u hrvatskom zatvoru tučen i maltretiran.

Adrijana Mesarović: Cilj im je da oslabe državu

Ministarka privrede Adrijana Mesarović ocenila je da se ne biraju način ni sredstva u pokušajima da se oslabe Srbija i predsednik Vučić.

- Od jedne pevačice koju su do juče pljuvali zbog njenih veza sa Srbijom, sad su napravili heroinu samo zato što je počela da pljuje predsednika Srbije. I sutra će naći neku novu pevačicu, glumicu ili voditeljku. Prljavi tajkunski novac u službi regionalnih medija i uz podršku nekih zapadnih centara moći isključivo je u službi slabljenja pozicije predsednika Vučića u ovim teškim i izazovnim vremenima za našu državu - navela je Mesarovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (20)

Loading
Tamara

27.08.2024 22:04

Žuti i seve pod ruku.. nek je vode kuci. Ona ako hoće da je u centru pažnje neka se pokaže u svom zanimanju.. a koje ima i ti je pitanje.. tako da sve ovo čista budalastina što se i očekuje za zute

Nebojša

27.08.2024 22:05

Marinika nije izjavila ništa povodom hapšenja srpskog advokata u Hrvatskoj, koji je u zatvoru nevin bio 15 dana i maltretiran od strane Hrvata, ali se oglasila zbog Severine koja je rekla da smo genocidan narod i koja je zadržana samo dva sata.

Nebojša

27.08.2024 22:05

Marinika nije izjavila ništa povodom hapšenja srpskog advokata u Hrvatskoj, koji je u zatvoru nevin bio 15 dana i maltretiran od strane Hrvata, ali se oglasila zbog Severine koja je rekla da smo genocidan narod i koja je zadržana samo dva sata.

Sara

27.08.2024 22:11

Opozicija sve radi za druge a protiv svog naroda.