SRAMNO! ŠEHOLI PRETI MARKU ĐURIĆU PREKO TAJKUNSKOG DANASA (FOTO)

Autor:

Vesti

21.08.2024

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Danas" je Đurićevu borbu za srpske interese pokušao da spinuje, te da predstavi malobrojnim čitaocima da je ministar "ljubomoran na Kurtija"!?

SRAMNO! ŠEHOLI PRETI MARKU ĐURIĆU PREKO TAJKUNSKOG DANASA (FOTO)

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova, youtube.com/printscreen

Tajkunski list "Danas" ponovo se potrudio da "podrži" državu Srbiju, pa je tako objavio tekst u kojem su se obrušili na ministra spoljnih poslova Marka Đurića jer je uputio pismo predsednici Nacionalnog demokratskog instituta, Kofman Vits, gde je izrazio zabrinutost i razočaranost zbog prisustva premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke u Čikagu.

"Danas" je Đurićevu borbu za srpske interese pokušao da spinuje, te da predstavi malobrojnim čitaocima da je ministar "ljubomoran na Kurtija"!?

Kao sagovornika, ili bolje rečeno saveznika za napade na Srbiju i njene institucije, izabrali su Fatmira Šeholija, direktor Instituta za afirmaciju međunacionalnih odnosa, koji je preko tajkunskog glasila zapretio srpskom ministru!

– Đurić nema pravo da se ljuti jer ljutna može samo da škodi zdravlju – rekao je on.

Republika

Foto: Printscreen

 

Inače, ministar je u pismu, između ostalog, naveo da je veoma zabrinjavajuće i razočaravajuće što neko ko je široko prepoznat kao kršitelj ljudskih prava i osnovnih demokratskih vrednosti, i ko je više puta upražnjavao prakse koje podrivaju interese i prisustvo SAD na Zapadnom Balkanu, dobija priliku da promoviše svoju opasnu politiku i etno-nacionalističku agendu.

- Dozvolite mi da vas podsetim da su ove destabilizujuće aktivnosti, uključujući konstantno udaljavanje od dijaloga Beograda i Prištine i odbijanje usklađivanja sa Vašingtonom, snažno osuđene od visokih zvaničnika i predstavnika SAD i EU - naveo je Đurić u pismu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading