TERORISTIČKE PRETNJE STIGLE I TREĆOJ SRPSKOJ AMBASADI! Đurić poručio: Nećemo se povući

Autor:

Vesti

21.08.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nećemo se povlačiti pred ekstremistima, pred nasiljem i terorom"

TERORISTIČKE PRETNJE STIGLE I TREĆOJ SRPSKOJ AMBASADI! Đurić poručio: Nećemo se povući

Foto: Printscreen/TV Pink

Nakon pretnji napadima koje su ranije dobile naše ambasade i konzulati u Nemačkoj i Austriji pretnje je, kako je danas izjavio ministar spoljnih poslova Marko Đurić, dobila i Ambasada Srbije u Bernu.

- Naše institucije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosnoinformativna agencija i ostali, u kontaktu su s kolegama u tim zemljama. Naše diplomate, naša diplomatsko-konzularna predstavništva i naši građani su bezbedni i nastavićemo da radimo zajedno s partnerima u međunarodnoj zajednici na suzbijanju ove vrste ekstremizma - rekao je on za RTS. 

Istakao je da Srbiju ovakve pretnje neće zaplašiti ni sprečiti u delovanju, pa će, kako je naveo, svaka srpska ambasada i svaki srpski konzulat biti mala kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM), koja će da govori o kršenju kolektivnih ljudskih prava Srba na KiM i progonu kome su Srbi izloženi. 

- Nećemo se povući pred terorom. Naprotiv, ujedinićemo se. Srbija deluje u ime svih svojih građana bez obzira na nacionalnost. Jednako ćemo se boriti za prava građana i drugih nacionalnosti, pa i za prava Albanaca, Bošnjaka, svih drugih na teritoriji građana Srbije. Ali nećemo se povlačiti pred ekstremistima, pred nasiljem i terorom - rekao je on.

Ocenio je da neko mora da odgovara za pretnje terorističkim napadima i naveo da kada to kaže ne misli samo na osobu ili osobe koje su odabrane da prete ili pripremaju napade, već da moraju da odgovaraju oni čija politika dovodi do toga da se ova vrsta ekstremizma uvodi u mejnsrtim političkog delovanja.

Povodom pretećih poruka koje su, putem mejla, ranije primili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, MUP Srbije je dobio zvaničnu informaciju da je reč o licu Denisu Krasnićiju iz Švajcarske, poreklom sa Kosova i Metohije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading