HAPŠENJE SRBINA U GORAŽDEVCU - OGLEDALO ANTISRPSKE HISTERIJE ALJBINA KURTIJA! Hitno se oglasio Beograd nakon najnovijeg incidenta na Kosmetu

Autor:

Vesti

19.08.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja javnog reda i mira"

HAPŠENJE SRBINA U GORAŽDEVCU - OGLEDALO ANTISRPSKE HISTERIJE ALJBINA KURTIJA! Hitno se oglasio Beograd nakon najnovijeg incidenta na Kosmetu

Foto: Tanjug/AP

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je privođenje Luke Zlatičanina (45) iz Goraždevca zbog pevanja pesama ogledalo antisrpske histerije i mržnje režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

"Umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca i to zbog navodnog remećenja  javnog reda i mira", ističe se u saopštenju Kancelarije.

Ukazuje se da je posebno indikativno da je Zlatičanin priveden skoro nedelju dana nakon navodnog dela, što ukazuje na montirani progon i etničku pozadinu ovog slučaja, koji ima za cilj da uznemiri i zastraši Srbe u Metohiji.

Zlatičaninu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i prebačen je u stanicu u Dečane, a obezbeđena mu je besplatna pravna pomoć i advokat koji će ga zastupati. 

Zlatičanin je otac troje dece, a njegova porodica u Goraždevcu živi decenijama i svoj rodni kraj nisu napuštali.

Republika

Foto: Profimedia

Pripadnici tzv. Kosovske policije

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saopštenju naglašava da su se ovakvim postupanjem na udaru našli Srbi u Metohiji s ciljem njihovog zastrašivanja i konačnog proterivanja sa ovih prostora, dok albanski ekstremisti svakodnevno ispisuju grafite mržnje i terorističke UČK, prete, maltretiraju i prebijaju Srbe, a oni koji su pucali u srpsku decu šetaju slobodno.

Tzv. kosovska policija privela je juče Zlatičanina, a njemu je određen pritvor od 48 sati, pod sumnjom da je podsticao na razdor i netrpeljivost, rečeno je za RTS u policiji u Peći.

Kako je prethodno javio Radio Goraždevac, Zlatičanin je pre pet dana sa velikom grupom mladih iz Goraždevca bio u kafiću i tom prilikom su pevali pesme Baje Malog Knindže, nakon čega je u lokal došla policija.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading