KURTIJEVI SPECIJALCI SE NE ZAUSTAVLJAJU! Uhapšen i peti srbin iz Kosovskog Pomoravlja

Autor:

Vesti

03.08.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici ROSU terorišu Srbe na Kosmetu od ranog jutra

KURTIJEVI SPECIJALCI SE NE ZAUSTAVLJAJU! Uhapšen i peti srbin iz Kosovskog Pomoravlja

Foto: Tanjug/AP, youtube.com

Nakon hapšenja četvoro Srba iz Pasjana zbog navodnih ratnih zločina, jutros je priveden i peti Srbin iz Kosovskog Pomoravlja, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Nenad Stojanović iz sela Bosce kod Kosovske Kamenice priveden je u akciji tzv. kosovske policije pod optužbama za navodne ratne zločine. 

Stojanović je svojevremeno bio pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga, za koje je morao proći detaljne bezbednosne provere, a po napuštanju tzv. KBS živeo je povučeno u svom selu.

Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je ranije danas da je, po direktnom nalogu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, jutros u Kosovskom Pomoravlju, u selu Pasjane uhapšeno četvoro Srba pod lažnim optužbama za navodne ratne zločine, iako je reč o ljudima koji godinama mirno, bez ikakvih problema žive na svom kućnom pragu.
U saopštenju se navodi da su uhapšeni Dragan Ničić, Slobodan Jevtić, Dragan Cvetković i Miloš Šošić. 

Prema rečima očevidaca i njihovih porodica, ROSU policija je prilikom hapšenja kod sebe imala spiskove Srba, a nije pokazala nikakve naloge za pretres što jasno govori da su privedeni arbitrarno, po političkom ključu na osnovu tajnih spiskova.

Jutrošnjim upadima kuće srpskih domaćina, albanski policajci vršili su premetačinu, razbijali vrata, udarali i maltretirali starije ljude u prisustvu njihove dece i unučadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading