Nepoznata osoba pokušala da upadne u Generalni sekretarijat predsednika Republike Srbije!

Autor:

Vesti

10.08.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski službenik, koji je bio na mestu incidenta, odmah je intervenisao

Nepoznata osoba pokušala da upadne u Generalni sekretarijat predsednika Republike Srbije!

Foto: Wikimedia/Vanja Kovac

Danas popodne, nepoznata osoba pokušala je da preskoči ogradu kod zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije.

Policijski službenik koji je bio na mestu incidenta odmah je intervenisao i zaustavio osobu. Tokom pregleda, ustanovljeno je da je u pitanju strani državljanin koji nije imao nikakva dokumenta kod sebe.

Policijska patrola je ubrzo stigla, i osoba će biti odvedena na saslušanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog incidenta, prenosi Informer.

 

Protesti

Nedeljama se u gradovima širom Srbije održavaju protesti protiv iskopavanja litijuma. Do novog talasa protesta dolazi nakon odluke Vlade Srbije 16. jula da nastavi sa projektom izgradnje rudnika litijuma u dolini Jadra, pošto ga je prethodno stopirala 2022. godine.

Tome je prethodila odluka Ustavnog sud Srbije koji je 11. jula proglasio neustavnom odluku Vlade Srbije da zaustavi projekat Rio Tinta, vredan 2,4 milijarde dolara.

Vlada Srbije u Beogradu je 19. jula sa Evropskom unijom potpisala "Memorandum o kritičnim sirovinama" koji predviđa ceo proizvodni lanac – od kopanja litijuma u Jadru do proizvodnje baterija za električna vozila.

Deo stručne javnosti i ekoloških udruženja u Srbiji proteklih godina tvrde da bi rudarenje litijuma moglo da ima velike negativne posledice po životnu sredinu.

Sa druge strane, Rio Tinto, koji u Jadru planira podzemni rudnik litijuma, postrojenje za preradu i odlagalište jalovine, više puta je saopštio da je projekat ekološki bezbedan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading