VUČIĆ POTVRDIO DA SU GA RUSI UPOZORILI NA DRŽAVNI UDAR! "Dobili smo zvaničnu potvrdu od Rusije, bavimo se time"

Autor:

Vesti

09.08.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poruka predsednika je da uprkos pretnjama i pokušajima nereda, Srbija neće stati!

VUČIĆ POTVRDIO DA SU GA RUSI UPOZORILI NA DRŽAVNI UDAR! "Dobili smo zvaničnu potvrdu od Rusije, bavimo se time"

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izlaznom portalu tunela „Iriški venac“ u okviru projekta Novi Sad – Ruma (Fruškogorski koridor) i tom prilikom nakon obilaska odgovarao na pitanja novinara.

U toku dana stigla je informacija da je Moskva upozorila predsednika Republike na pokušaje izazivanja nereda u našoj zemlji, s ciljem državnog udara, te je predsednik Vučić odogovorio na pitanje novinara.

Da li je istina da su vas ruske bezbednosne snage upozorile da se u našoj zemlji pripremaju masovni neredi sa ciljem državnog udara?

- Dobili smo danas zvaničnu informaciju Ruske Federacije, bavimo se time. Nadležna je bezbednosna informativna agencija, svi rade svoj posao. Da vam odmah kažem, ti koji maštaju da će na silu nešto da urade, neće. Srbija ide napred, ne mogu da je zaustave i nikada je niko neće zaustaviti! To je moja poruka svima, ljudi ne moraju da brinu. Zabrinut sam samo hoćemo li sve ovo stići, po mom izrazu lica možete da vidite moje raspoloženje, ja kada sam ušao u ovaj tunel, svi su mogli da vide moj osmeh, toliko sam srećan i zadovoljan da bih sad ovim rukama mogao da zagrlim ovaj tunel i sve ove ljude. Da me spreče da budem deo istorije, neće moći!

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izdalo je saopštenje u kome upozorava na pokušaj destabilizacije političke situacije u Srbiji.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova istakla je da se, po već ustaljenoj šemi, sada koristi pitanje eksploatacije litijuma i pod okriljem zabrinutosti za životnu sredinu pokreće subverzivna akcija protiv državnog vrha sa ciljem da situacija eskalira van kontrole. 

 - Analiza postojećeg stanja u prijateljskoj Srbiji ukazuje na ponovne pokušaje pojedinih zlonamernih sila da aktiviraju poznati destruktivni arsenal u cilju podrivanja unutrašnje političke situacije u ovoj zemlji. Akcenat je na korišćenju tema koje su daleko od politike kao izgovora za izazivanje nezadovoljstva javnosti u cilju podrivanja stabilnosti i, na kraju, diskreditacije legalno izabrane vlasti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading