PO DRUGI PUT OTKAZANA REGATA NA DRINI: Ovaj put razlog je veoma važan i PRETUŽAN

Autor:

Vesti

30.07.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji događaja razočarani.

PO DRUGI PUT OTKAZANA REGATA NA DRINI: Ovaj put razlog je veoma važan i PRETUŽAN

Foto: Rina

Organizacioni odbor Lozničke regate na Drini saopštio je da je ovogodišnja regata otkazana zbog državne ceremonije Dan sećanja, koja će se održati na stadionu Lagator u subotu. Ovo je druga godina zaredom da regata nije održana, budući da je prošle godine takođe bila otkazana iz bezbednosnih razloga, kada je Republički hidrometeorološki zavod najavio naglo pogoršanje vremena s obilnim padavinama, grmljavinom i jakim vetrom. 

Razlozi otkazivanja regate

Otkazivanje regate izazvalo je razočaranje među ljubiteljima ovog događaja, ali bezbednost učesnika je prioritet. Prošlogodišnje otkazivanje zbog lošeg vremena jasno ukazuje na izazove s kojima se organizatori regate suočavaju u planiranju ovakvih događaja na otvorenom, naročito na rekama koje su podložne naglim promenama vremenskih uslova.

Značaj regate za lokalnu zajednicu

Loznička regata na Drini tradicionalno je važan događaj za lokalnu zajednicu, privlačeći veliki broj posetilaca i učesnika iz različitih delova Srbije. Ovaj događaj promoviše reku Drinu kao turističku destinaciju i doprinosi lokalnoj ekonomiji kroz povećanu potrošnju u restoranima, hotelima i prodavnicama suvenira.

Planovi za budućnost regate

Iako je otkazivanje regate razočaralo mnoge, organizatori su najavili da će uložiti dodatne napore u planiranje i izvršenje budućih događaja kako bi obezbedili sigurno i uzbudljivo iskustvo za sve učesnike. Nadaju se da će naredne godine moći da se vrate tradiciji održavanja Lozničke regate na Drini, pružajući posetiocima nezaboravan doživljaj plovidbe niz jednu od najlepših reka u Srbiji.

Državna ceremonija Dan sećanja

Pored otkazivanja regate, fokus javnosti u Loznici će biti na državnoj ceremoniji Dan sećanja, kojom se obeležava godišnjica pogroma Srba u akciji "Oluja". Očekuje se da će ova ceremonija okupiti veliki broj ljudi, koji će se pokloniti sećanju na žrtve i učestvovati u obeležavanju ovog važnog istorijskog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading