NEMAČKU VIDIMO KAO KLJUČNOG PARTNERA! Vučić sa Konrad: "Tražimo maksimalno poštovanje najviših svetskih standarda u pogledu životne sredine''

Autor:

Vesti

06.08.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić istakao da je postavljen snažan temelj za održivu i stabilnu ekonomsku budućnost naše zemlje

NEMAČKU VIDIMO KAO KLJUČNOG PARTNERA! Vučić sa Konrad: "Tražimo maksimalno poštovanje najviših svetskih standarda u pogledu životne sredine''

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad, koju je, kako je naveo, obavestio o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji i istakao potrebu za reakcijom međunarodne zajednice kako bi se osigurala bezbednost Srba.

''Obavestio sam ambasadorku o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji i istakao potrebu za jasnom i nedvosmislenom reakcijom međunarodne zajednice, kako bi se osigurali bezbednost i zaštita prava Srba. Ponovio sam da jednostrani potezi Prištine vode do bespotrebne i opasne eskalacije tenzija koje mogu da naruše teško stečeni mir u celom regionu'', napisao je Vučić na svom nalogu na mreži Instagram.

 

 

On je istakao da je s Konrad razgovarao o pitanjima energetske bezbednosti i izazovima na putu ka održivim rešenjima, kao i o razvoju odgovarajuće infrastrukture za podršku planovima Srbije, a koji bi, kako je naveo, dugoročno rešili poteškoće u energetskom sektoru ''uz maksimalno poštovanje najviših svetskih standarda u pogledu životne sredine''.

Republika

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić

''Zahvalio sam Nemačkoj na podršci našem evropskom putu i velikim investicijama u našoj zemlji koje su jedan od pokretača ekonomskog rasta i razvoja Srbije, kao i naše modernizacije i integracije u evropsko tržište. Istakao sam da je time postavljen snažan temelj za održivu i stabilnu ekonomsku budućnost naše zemlje, u kojoj vidimo Nemačku kao jednog od ključnih partnera'', naveo je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading