DA NIJE SMEŠNO, BILO BI TUŽNO! Incident oko kofera Vjose Osmani glavna tema u lažnoj državi, SRBIJA IM JE KRIVA zbog haosa na aerodromu u Skoplju

Autor:

Vesti

03.08.2024

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pa ovo nema ni u crtanim filmovima, kvazidržava nadmašila samu sebe

DA NIJE SMEŠNO, BILO BI TUŽNO! Incident oko kofera Vjose Osmani glavna tema u lažnoj državi, SRBIJA IM JE KRIVA zbog haosa na aerodromu u Skoplju

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Opšti haos traje već dva dana u lažnoj državi Kosovo, a tema je ni manje ni više nego kofer Vjose Osmani. Ona je na aerodromu u Skoplju bila glavni akter incidenta, u kome nije dozvolila radnicima obezbeđenja da rade svoj posao, već je htela da mimo protokola prođe, bez da njen kofer bude skeniran. Vjosa je na aerodromu ušla u full Karen mode, vikala, svađala se, dok nije reagovala policija.

Analitičar Vehbi Kajtazi naveo je da su Osmani i lažni premijer Aljbin Kurti doveli tzv. Kosovo u takvo stanje da čak i „albanski policajac na skopskom aerodromu” maltretira jednog predsednika.

On je na Fejsbuku naveo da se nada da će im ovaj slučaj otvoriti oči.

"Dobro jutro gospođo predsednice! Jeste li razgovarali ili se odmorili? Voleo bih da je jučerašnji incident za vas bio samo ružan san! Nadam se da će vam ovaj slučaj otvoriti oči i da ćete videti u kakvo ste stanje doveli državu sa Aljbinom Kurtijem, kada vas čak i albanski policajac na skopskom aerodromu maltretira i ne poštuje", napisao je on.

Advokat Tom Gaši otišao je i korak dalje i izjavio da je incident sa "predsednicom" Vjosom Osmanijem na skopskom aerodromu možda posledica uticaja Srbije u Severnoj Makedoniji, prenosi Gazeta Blic.

Ovaj incident je verovatno posledica uticaja Srbije na makedonske vlasti“, rekao je Gaši.

On je dodao da Severna Makedonija “ne može ili ne želi da se odupre pritiscima iz Srbije”.

"Verujem da tajne ili čak netajne službe Srbije imaju izuzetno veliki uticaj u Makedoniji. Iz tog razloga su se ranije stvarali veoma ozbiljni krivični slučajevi za koje je javno mnjenje bilo šokirano, a koji su uvek pokušavali da okrive Albance, a posebno pripadnike OVK, odnosno Oslobodilačke narodne armije Makedonije“, rekao je Gaši.

Republika

Foto: Printscreen/Happy TV, Tanjug/AP

Vjosa Osmani i Aleksandar Vučić

Bivši ambasador lažne države u Severnoj Makedoniji Đerđ Dedaj ocenio je da je incident na aerodromu poraz tzv. kosovske diplomatije, a sam događaj ocenio kao "tipičan primitivan balkanski diplomatski skandal", prenosi RTV Dukađini.

"To je neuspeh kosovske diplomatije. Istražuju se neke pukotine između Osmani, Gervale i Kurtija. Ministarstvo spoljnih poslova je ono koje to prati i omogućava preko Ambasade Kosova u Makedoniji", ukazao je Dedaj.

Ono što se desilo naziva diplomatskim skandalom.

"To je tipičan primitivni balkanski diplomatski skandal jer slobodno kretanje državnih organa treba da bude neometano, treba da postoji poštovanje prema njima. Nikada u moje vreme nije bilo ovakvih skandala kada sam ugostio Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Avdulaha Hotija“, rekao je Dedaj.

Lažna država je uputila i protestnu notu Skoplju, tražeći pravdu i "odgovarajuće kazne"

Ministar zdravlja Severne Makedonije Arben Taravari je potom izjavio da treba dozvoliti nadležnim službama da razjasne šta se dogodilo na aerodromu u Skoplju u slučaju Vjose Osmani i da će, ako se utvrde nepravilnosti, odgovarati svi koji su u tome učestvovali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading