U ZDRAVSTVO ULOŽENO 4,7 MILIJARDI! Vučić najavio uvođenje sistematskih pregleda za decu!

Autor:

Vesti

05.08.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što idemo sa preventivnim pregledima od septembra za sve ljude starije od 40 godina, da pokušavmo da sačuvamo što je više moguće života, to ćemo da radimo i vikendom, uvodimo sistematske preglede za decu, da bi moglo da bude izlečeno na vreme, da pomognemo roditeljima, da na najbolji način uradimo ono što je posao države., rekao je on.

U ZDRAVSTVO ULOŽENO 4,7 MILIJARDI! Vučić najavio uvođenje sistematskih pregleda za decu!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Aleksandar Vučić večeras obilazi radove na izgradnji Dečje klinike "Tiršova II" rekao je da država ulaže ogromna sredstva u zdravstvo. 

- Osim što idemo sa preventivnim pregledima od septembra za sve ljude starije od 40 godina, da pokušavmo da sačuvamo što je više moguće života, to ćemo da radimo i vikendom, uvodimo sistematske preglede za decu, da bi moglo da bude izlečeno na vreme, da pomognemo roditeljima, da na najbolji način uradimo ono što je posao države. Uložili smo preko 4,6 ili 4,7 milijardi u zdravstvo. Ovo je nešto što je od najvećeg značaja. Neće biti čekanja, svako će dobiti najbolji mogući preventivni pregled - rekao je on.

Kaže da je Tiršova 2 obećavana već 30 godina.

- Građevinski radovi koštaju 118 miliona evra. Velelepno će zgrada da izgleda, kao što vidite, i završićemo je u potpunosti pre početka EKSPA, što znači do marta/aprila 2027. godine. Za nas je najvažnije da možemo da uradimo sve da sačuvamo živote i zdravlje ljudi, pre svega naše dece. Zato i ulažemo novac - kazao je on.

Verujemo da će to biti važno za decu iz Srbije, ne samo iz Beograda- kazao je on. Kaže da je zdravlje ljudi najvažnije.

- Naravno, najvažnije je da sačuvamo roditeljima decu i zato toliko ulažemo. Hoću da pohvalim izvođače, ubrzavamo radove. Rok je do maja, oni moraju do marta sve da završe, kako bismo otvorili EKSPO - rekao je Vučić.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Marko

05.08.2024 22:21

Srbija je danas jaka i stabilna Država zahvaljujući predsedniku Vučiću i politici SNS-a.

Maša

05.08.2024 22:21

Život i zdravlje dece nemaju cenu. Briga o deci jedan od primarnih ciljeva politike Aleksandra Vučić.

Branko

05.08.2024 22:22

Predsednik brine o zdravlju svojih građana, prevashodno dece.

Doca

05.08.2024 22:23

Deca su nam budućnost drustva