POLA LAŽNE DRŽAVE TRAŽI HITNU OSTAVKU ALJBINA KURTIJA! Prištinski čovečuljak NAJOMRAŽENIJA OSOBA NA KOSMETU, mrze ga i Srbi i Albanci

Autor:

Vesti

05.08.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremaju li se vanredni izbori u lažnoj državi?

POLA LAŽNE DRŽAVE TRAŽI HITNU OSTAVKU ALJBINA KURTIJA! Prištinski čovečuljak NAJOMRAŽENIJA OSOBA NA KOSMETU, mrze ga i Srbi i Albanci

Foto: Tanjug/AP

Poslanik DPK Hisen Beriša izjavio je da političke partije moraju da se uključe u konstruktivan dijalog da bi izbori prošli pošteno, prenosi Indeks onlajn.

- Važno je da političke partije pokažu odgovornost i da se uključe u konstruktivan dijalog, da osiguraju da se izborni procesi odvijaju na fer i blagovremen način. Legitimitet ove vlade prestaje 14. februara 2025, stoga se moraju poštovati ustavni standardi i rokovi, koji su imperativ - rekao je Beriša.

Beriša kaže da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti trebalo ranije da podnese ostavku zbog štete koju je naneo tzv. državi Kosovu.

Kurtijeva ostavka je morala da se desi zbog štete koju je naneo Kosovu štetnim sporazumima tokom ovih godina vladavine i dijaloga. Sada njegova ostavka samo dovodi zemlju u začarani krug člana 90 tačka pet ustava - rekao je Beriša.

Teško da će biti vanrednih izbora

Politički analitičar Dritero Arifi poručio je da se prevremeni izbori na tzv. državi Kosovo mogu održati samo u slučaju da Kurti podnese ostavku, što je malo verovatno. Drugi scenario je da se raspusti Skupština, u šta takođe ne veruje, tako da je najizglednije da lažnu državu čekaju redovni izbori, piše Front onlajn.

S tim se slažu i iz Demokratskog saveza tzv. države Kosovo. Potpredsednik DSK Gazmend Muhadžeri izjavio je da je partija čiji je on član uvek spremna za izbore.

Republika

Foto: Profimedia

Aljbin Kurti

Kurti treba da podnese ostavku jer ne zna da rukovodi Kosovom. Kad su izbori u pitanju, Osmanijeva je započela razgovore u zakonskim rokovima i verujem da će u roku odrediti datum izbora. Tražimo od Kurtija da podnese ostavku jer je pokazao da ne zna da vodi državu, idemo na izbore što je pre moguće - rekao je Muhadžeri.

Poslanik Alijanse za budućnost tzv.države Kosovo Tajm Kadrijaj izjavio je da su od Kurtija tražili da podnese ostavku.

- Tražili smo od Kurtija da podnese ostavku, ali on nije prihvatio da se to desi, to je odluka vlade. Rekao je da nema razloga, ali je učinak ove vlade najslabiji dosad, bez ikakve transparentnosti - naglasio je poslanik AAK, prenosi Kosovo onlajn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading