BEŽE OD KURTIJA KAO OD SMRDLJIVOG SIRA! Lažna država pred OGROMNOM KRIZOM, mali Aljbin ostaje SAM

Autor:

Vesti

30.07.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski kabadahija dokazao da je nesposoban za saradnju

BEŽE OD KURTIJA KAO OD SMRDLJIVOG SIRA! Lažna država pred OGROMNOM KRIZOM, mali Aljbin ostaje SAM

Foto: TANJUG/AP

Analitičar Avni Arifi kaže da će izborni rezultirati dovesti do krize u tzv. Vladi Kosova, jer je bilo kakva koalicija sa lažnim premijerom Aljbinom Kurtijem nemoguća, piše Gazeta ekspres.

On čak kaže da čak i ako bilo koja stranka i pristane na saradnju sa Samoopredeljenjem, to će proizvesti krizu tzv. Vlade nakon tri meseca.

“Verujem da bilo koja varijanta može dovesti do u krize u Vladi. Ako ankete pokažu da na izborima pobeđuje Samoopredeljenje, ali ne i parlamentarna većina, onda je bilo kakva koalicija sa njima nemoguća. Jer, bilo kakvo partnerstvo sa Kurtijem se pokazalo nemogućim. Politička stranka može da sarađuje sa Kurtijem i njegovom strankom, samo ako se stopi u njegovu stranku. Ne verujem da su DPK, DSK i ABK spremni na takav korak“, izjavio je Arifi.

Arifi kaže da u Kurtijevom narativu ne postoji reč partner u odnosima sa međunarodnom zajednicom, sindikatima, a posebno sa političkim strankama.

“Biće konstantne krize, čak i u formiranju Vlade vidim probleme, ali može biti i iznenađenja, jer neke od stranaka koje do sada nisu, mogu prihvatiti saradnju. Ali čak i ako se to dogodi, nakon tri meseca i dalje ćemo imati krizu u Vladi”, zaključio je Arifi.

Podsetimo, predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani je u pismu koje je pre nekoliko dana uputila liderima partija navela da bi na osnovu Ustava i Zakona o opštim izborima, redovni izbori trebalo da budu održani u periodu od 26. januara do 16. februara naredne godine.

"S tim u vezi, na osnovu mojih ustavnih ovlašćenja za raspisivanje izbora za Skupštinu Kosovo, pozivam vas na konsultativni sastanak 31. jula", navodi se u pismu Osmani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading