KURTI ZABADA NOŽ U LEĐA OSMANIJEVOJ?! Vjosa VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNICA LAŽNE DRŽAVE, Aljbin ulazi u koaliciju sa OPASNIM IGRAČEM

Autor:

Vesti

12.07.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok informacije iz južne pokrajine.

KURTI ZABADA NOŽ U LEĐA OSMANIJEVOJ?! Vjosa VIŠE NEĆE BITI PREDSEDNICA LAŽNE DRŽAVE, Aljbin ulazi u koaliciju sa OPASNIM IGRAČEM

Foto: Wikimedia/Patrick Cucurullo, Wikimedia/Valionk, Tanjug/AP

Bivši poslanik Demokratskog saveza Kosova Gani Geci rekao je da su Demokratska partija Kosova i Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, prema informacijama koje on ima, formirali koaliciju za predstojeće izbore, i odredili kandidate za novog predsednika i premijera, prenosi Teve1.

"DPK i Samoopredeljenje su formirale koaliciju prema informacijama koje imam unutar ovih stranaka. Bedri Hamza biće predsednik, a Aljbin Kurti premijer. To će biti urađeno jer Zajednica mora da se formira i bez ovih partija to nije moguće", rekao je Geci.

On je dodao da će se na narednim izborima glavna borba voditi oko toga koja stranka će biti druga po snazi posle Samoopredeljenja i da sva istraživanja pokazuju da DSK ima trend rasta. 

U slučaju da se ova koalicija ostvari i Hamza i Kurti naprave dogovor, Vjosa Osmani će ostati bez titule predsednice lažne države.

Ko je Bedri Hamza?

Rođen 1963. godine u albanskoj porodici u Gornjoj Klini, kod Srbice, Hamza je albanski političar i ekonomista. Diplomirao je 1987. na Univerzitetu u Prištini, nakon čega je magistrirao na posleratnom istoimenom univerzitetu. Doktorat je odbranio na Univerzitetu u Tirani.

Republika

Foto: Wikimedia/Valionk

Bedri Hamza

Između 1987. i 1990. bio je šef računovodstva i finansija u rudniku Trepča u Kosovskoj Mitrovici. Radio je u privatnom sektoru od 1990. do 1998. i vodio Direkciju za javne usluge Skupštine opštine Kosovska Mitrovica od 2000. do 2003, a od 2021. obavljao je funkciju predsednica opštine Kosovska Mitrovica.

U dva mandata je bio ministar finansija lažne države Kosovo, narodni poslanik Skupštine i guverner Centralne banke lažne države. Član je Demokratskog saveza Kosova i u martu ove godine predsednik ove stranke predložio ga je kao kandidata stranke za premijera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading