RAD POLICIJE NEMAČKE I SRBIJE JAKOG INTENZITETA: Dačić i Konrad razgovarali o jačanju saradnje u borbi protiv kriminala

Autor:

Vesti

02.08.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba protiv kriminala kao najvažnija stavka razgovora!

RAD POLICIJE NEMAČKE I SRBIJE JAKOG INTENZITETA: Dačić i Konrad razgovarali o jačanju saradnje u borbi protiv kriminala

Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Nemačke u Beogradu, Anke Konrad, o daljem jačanju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, s posebnim akcentom na zajedničke napore u borbi protiv svih oblika kriminala i neregularnih migracija.

Dačić je istakao da je saradnja između policija dve zemlje veoma intenzivna i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, prekograničnog kriminala, terorizma i visokotehnološkog kriminala, navodi se u saopštenju MUP-a. Naglasio je važnost zajedničkog rada policija dve zemlje u suzbijanju trgovine ljudima, drogom i oružjem, kao i razmenu najsavremenijih tehnologija i znanja u borbi protiv sajber pretnji.

Dačić je zahvalio na donacijama opreme i tehnike, kao i podršci koju Nemačka pruža Srbiji u oblasti bezbednosti i migracija, te naglasio važnost nastavka i produbljivanja ove saradnje u budućnosti.

On i Konrad su istakli dobre bilateralne odnose dve zemlje, koje karakteriše dugogodišnja i uspešna saradnja u mnogim oblastima, imajući u vidu da je Nemačka jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije, sa značajnim investicijama u privredu i infrastrukturu.

Konrad je uručila Dačiću pismo zahvalnosti direktora Savezne policije Nemačke, Dietera Romana, zbog angažovanja pripadnika srpske policije na Evropskom prvenstvu u fudbalu, održanom u Nemačkoj, gde su, kako je navedeno u pismu, svojom profesionalnošću značajno doprineli bezbednosti i ugledu ovog takmičenja.

„Zajednički međunarodni angažman na UEFA Euro 2024 ističe snagu policijske saradnje preko granica država,“ ističe se u pismu zahvalnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading