KURTI "NAMEŠTA" VJOSU! Aljbin pravi političku čistku, OSMANI NA VRHU LISTE ZA ODSTREL

Autor:

Vesti

02.08.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više niko nije siguran

KURTI "NAMEŠTA" VJOSU! Aljbin pravi političku čistku, OSMANI NA VRHU LISTE ZA ODSTREL

Foto: Tanjug/AP

Bivši poslanik Pokreta Samoopredeljenje u Skupštini tzv. Kosova Haki Abazi, izjavio je da lažni premijer Aljbin Kurti preko ministarke spoljnih poslova Donike Gervale pokušava da uništi Vjosu Osmani, piše Front onlajn.

Abazi je tako prokomentarisao Gervalin sukob sa Osmani oko slanja nacrta statuta ZSO Ustavnom sudu, što mnogi u Prištini smatraju orkestriranim napadima premijera Kurtija na predsednicu.

Abazi se pridružio kritikama prema Kurtiju istakavši da se šef Samoopredeljenja ponaša prema Osmani isto onako kao što su ranije drugi ponašali prema njemu.

"Sve ovo nema veze sa Gervalom i Osmani, već sa Kurtijevom strategijom da uništi Vjosu Osmani. Kurti je komunista koji želi da uništi opoziciju, posebno desnicu na Kosovu. To je ista strategija koja je već viđena u Albaniji. Kurti hoće da uništi 'Gudžo' listu", rekao je Abazi.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Facebook.com

Aljbin Kurti

On je dodao da će lažni premijer propasti jer su, prema njegovim rečima, građani razumeli njegovog "đavola".

"Kurti koristi slabu osobu kao što je Gervala, bez kičme i političkog iskustva, da uništi 'Gudžo' listu. Mislim da će ovo propasti jer građani svakodnevno uviđaju njegovu zlobu“, naglasio je Abazi.

Tišukaj: Osmani i Gervala imaju različite stavove

Za razliku od dvoje bivših poslanika Samoopredeljenja, sadašnja poslanica ove stranke Mirlinda Tišukaj ima drugačije mišljenje o odnosu Vjose Osmani i Donike Gervale. Tišukaj njihove izveštaje ne vidi kao sukob, već naglašava da one imaju različite stavove koji će se vremenom rešiti.

Prema njenim rečima, saradnja sa listom "Gudžo" se neće menjati.

"To nisu sukobi, već različiti stavovi i može doći do neizvesnosti koja će se vremenom rešiti. Državni funkcioneri moraju da imaju doslednost, tako da možete imati nesuglasice i u porodici, ali sa dobrim ciljem. Kao država i kao institucije mogu da se raziđu po određenim pitanjima. Imamo izvanrednu saradnju sa Listom "Gudžo" i ja ću je nastaviti“, naglasila je Tišukaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading