UMISLILA DA JE MNOGO BITNA! Osmani pravi haos po Makedoniji, izazvala incident na aerodromu - REAGOVALA I POLICIJA

Autor:

Vesti

02.08.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okršaj obezbeđenja i policije izbegnut za dlaku

UMISLILA DA JE MNOGO BITNA! Osmani pravi haos po Makedoniji, izazvala incident na aerodromu - REAGOVALA I POLICIJA

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Nakon incidenta sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani na skopskom aerodromu, oglasio se makedonski MUP saopštenjem da su u ovom slučaju aerodromske bezbednosne službe postupale u skladu sa ovlašćenjima i da je izvršena standardna provera njenog prtljaga na kontrolnnom punktu VIP salona.

Do incidenta je došlo juče na Međunarodnom skopskom aerodromu kada je obezbeđenje predsednika makedonskog Sobranja Afrima Gašija zapretilo zaposlenima u TAV Makedoniji koji su tražili od Osmanijeve da njen telefon i prtljag prođu skener kontrolu na aerodromskom punktu.

Jedan član njenog obezbeđenja je, međutim, udaljio službenicu TAV-a, kako bi Osmanijeva prošla bez provere telefona i prtljaga. Ipak prtljag je vraćen na skener.

"Posle pola sata došla je osoba iz obezbeđenja predsednika Skupštine Gašija (policajac) sa još dve osobe (policajca) i počela da preti zaposlenima u TAV-u i da pita ko je izazvao problem ...Istovremeno, gurnuo je i policajca koji je radio na graničnom prelazu", saopšteno je  iz MUP-a Severne Makedonije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vjosa Osmani

Navodi se da je služba obezbeđenja na aerodromu postupala u skladu sa ovlašćenjima i standardnom procedurom te je provera Osmanijeve i njenog prtljaga izvršena na bezbednosnom punktu u VIP salonu, što nije moglo da ugrozi bilo čiju bezbednost,

Navode i da TAV Makedonija kao operater aerodroma ima zakonsku obavezu da izvrši bezbednosnu proveru svih putnika, prtljaga i robe na letovima iz Skoplja, uključujući i putnike koji putuju kroz VIP salon. 

"Dakle, Odeljenje bezbednosti TAV Makedonije je, postupajući u okviru svojih ovlašćenja, izvršilo standardnu bezbednosnu proveru pomenutog putnika, kao i njegovog prtljaga, na bezbednosnom punktu u VIP salonu, u cilju obezbeđenja konkretnog komercijalnog leta, kažu u TAV-u.

Ukazuju i da bezbednost aerodroma nije bila ugrožena jer se incident dogodio na javnoj površino, odnosno  ispred bezbednosnog punkta VIP salona, odakle VIP putnici, nakon provere, ulaze u bezbednosno-kontrolisanu zonu aerodroma.

Kabinet predsednika Sobranja Makedonije Afrima Gašija sinoć je u saopštenju negirao bilo kakvu umešanost pripadnika njegovog ličnog obezbeđenja u ovaj incident na skopskom aerodromu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading