"RAZMOTRILI SMO BILATERALNE ODNOSE I EKONOMSKU SARADNJU!" Predsednik Vučić na radnom ručku sa ambasadorom Lijem: Ponosan sam na naše čelično prijateljstvo! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.08.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan sastanak sa ambasadorom Kine.

"RAZMOTRILI SMO BILATERALNE ODNOSE I EKONOMSKU SARADNJU!" Predsednik Vučić na radnom ručku sa ambasadorom Lijem:  Ponosan sam na naše čelično prijateljstvo! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je na radnom ručku s ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom.

U Srbiji je običaj da se uz bogatu trpezu s prijateljima razgovara o planovima za budućnost, a ja sam danas sa ambasadorm Li Mingom razmotrio bilateralne odnose, našu ekonomsku saradnju i geopolitičke prilike u svetu.

Čeka nas mnogo rada, ali će zato rezultat za građane biti odličan. Ponosan sam na čelično prijateljstvo sa Kinom i planove za jačanje našeg partnerstva - napisao je predsednik Aleksandar Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ranije danas primio je u oproštajnu posetu ambasadora Države Izrael Jahela Vilana.

Izrazio sam zahvalnost ambasadoru Jahelu Vilanu @israelinserbia na posvećenoj službi i doprinosu bilateralnim odnosima Republike Srbije i Izraela.

Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionima zapadnog Balkana i Bliskog istoka, kao i o drugim pitanjima u oblasti regionalne bezbednosti i mogućnostima saradnje u složenim geopolitičkim uslovima.

Naglasio sam da danas, više nego ikada, sve države sveta treba da ulože maksimalne napore u nalaženje rešenja za postizanje održivog mira na dobrobit svih ljudi koji sa velikom zabrinutošću gledaju u budućnost.

Poželeo sam ambasadoru Vilanu sve najbolje u daljoj karijeri i još jednom zahvalio na posvećenosti izgradnji odnosa između naših dveju zemalja, koju je pokazao tokom svog mandata u Srbiji
- saopšteno je.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading