SADA VAŽNIJE NEGO IKADA ULOŽITI SVE NAPORE U POSTIZANJE MIRA! Vučić sa odlazećim ambasadorom Izraela (FOTO)

Autor:

Vesti

01.08.2024

11:25 >> 11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je poželeo ambasadoru Vilanu sve najbolje u daljoj karijeri

SADA VAŽNIJE NEGO IKADA ULOŽITI SVE NAPORE U POSTIZANJE MIRA! Vučić sa odlazećim ambasadorom Izraela (FOTO)

Foto: Foto/ Tanjug/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Države Izrael Jahela Vilana i naglasio da danas, više nego ikada, sve države sveta treba da ulože maksimalne napore u nalaženje rešenja za postizanje održivog mira na dobrobit svih ljudi koji sa velikom zabrinutošću gledaju u budućnost.

Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Vilanu na posvećenoj službi i doprinosu bilateralnim odnosima.

"Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka, kao i o drugim pitanjima u oblasti regionalne bezbednosti i mogućnostima saradnje u složenim geopolitičkim uslovima", objavio je Vučić na instagramu.

 

 

Vučić je poželeo ambasadoru Vilanu sve najbolje u daljoj karijeri i još jednom zahvalio na posvećenosti izgradnji odnosa između dve zemlje, koju je pokazao tokom svog mandata u Srbiji.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče u oproštajnu posetu ambasadora Republike Poljske Rafala Perla i tom prilikom istakao značajne korake koji su postignuti u razvitku srpsko-poljskog prijateljstva.

- Poželeo sam ambasadoru Poljske uspešan nastavak karijere i zahvalio na jačanju međusobnih veza i saradnje dveju zemalja. Razgovarali smo o bilateralnim odnosima, a ja sam izrazio uverenje da će njegov naslednik nastaviti da radi na održavanju dobrih političkih odnosa i još bolje ekonomske i svake druge saradnje na dobrobit naših naroda.

Zahvalio sam na podršci koju Poljska pruža Srbiji i regionu Zapadnog Balkana na polju evrointegracija i izrazio uverenje da ću u naredna tri meseca biti domaćin najvišim zvaničnicima Republike Poljske.

Tema sastanka bila je i situacija kako na Zapadnom Balkanu, tako i u Evropi i svetu, a ja sam naglasio da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu među spoljnopolitičkim prioritetima Srbije - napisao je Aleksandar Vučić na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Strahinja

01.08.2024 11:34

Vucic se trudi da odrzava dobre bileteralne odnose sa svim zemljama sveta

Strahinja

01.08.2024 11:34

Vucic se trudi da odrzava dobre bileteralne odnose sa svim zemljama sveta

Strahinja

01.08.2024 11:35

Zahvaljujuci Vucicu Srbija ima sve vise iskrenih prijatelja

Strahinja

01.08.2024 11:36

Od velikog znacaja za nasu zemlju je dobra sardnja sa Izraelom