VUČIĆ SUTRA DOČEKUJE PREDSEDNICU SEVERNE MAKEDONIJE! Gordana Siljanovska Davkova u radnoj poseti Srbiji

Autor:

Vesti

01.08.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajedno obilaze manastir Sveti Prohor Pčinjski, nakon čega će obaviti sastanak

VUČIĆ SUTRA DOČEKUJE PREDSEDNICU SEVERNE MAKEDONIJE! Gordana Siljanovska Davkova u radnoj poseti Srbiji

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/AP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primiće u radnu posetu predsednicu Republike Severne Makedonije Gordanu Siljanovsku Davkovu u petak, 2. avgusta 2024. godine, najavila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Početak programa zakazan je za 12 časova, gde se očekuje zajednička poseta manastiru Sveti Prohor Pčinjski, u okviru čega će delegacije Srbije i Severne Makedonije obići crkvu i napraviti zajedničku fotografiju.

U 12:30 časova predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova održaće sastanak iza zatvorenih vrata, nakon čega će se u 13 časova obrati i javnosti.

Podsećamo, predsednik Vučić primio je ranije danas u oproštajnu posetu ambasadora Države Izrael Jahela Vilana i naglasio da danas, više nego ikada, sve države sveta treba da ulože maksimalne napore u nalaženje rešenja za postizanje održivog mira na dobrobit svih ljudi koji sa velikom zabrinutošću gledaju u budućnost.

Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Vilanu na posvećenoj službi i doprinosu bilateralnim odnosima.

"Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka, kao i o drugim pitanjima u oblasti regionalne bezbednosti i mogućnostima saradnje u složenim geopolitičkim uslovima", objavio je Vučić na instagramu.

Vučić je poželeo ambasadoru Vilanu sve najbolje u daljoj karijeri i još jednom zahvalio na posvećenosti izgradnji odnosa između dve zemlje, koju je pokazao tokom svog mandata u Srbiji.

Predsednik će se večeras u 18 časova obratiti naciji sa najnovijim vestima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading