NAJSLAĐE JE TROŠITI TUĐE PARE! Dok rudari Trepče gladuju, Kurti se sa suprugom bahati po Parizu

Autor:

Vesti

30.07.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudari nisu primili plate ni za jun, a Kurti i njegova ekipa bacaju novac na svoje bolesne hirove.

NAJSLAĐE JE TROŠITI TUĐE PARE! Dok rudari Trepče gladuju, Kurti se sa suprugom bahati po Parizu

Foto: Tanjug/AP, Facebook.com

Poslanica Demokratske partije tzv. Kosova Bljerta Deljiu Kodra kaže da vlast umesto što sa telohraniteljima i policijom posećuje Gazivode i sever Kosmeta, bolje da se pozabavi situacijom u kojoj se nalaze rudari "Trepče-jug".

Deljiu Kodra je na Fejsbuku navela da situaciju u kojoj su se rudari našli svi ignorišu.

Ovo su rudari još uvek bez plate. Situaciju u kojoj se nalaze svi ignorišu. Dok ministri, poslanici i aktivisti vlade svakodnevno sa policijom i telohraniteljima idu na Gazivode i u severni deo, niko od njih nije posvećen rešavanju njihove situacije”, rekla je ona.

 

 

Samostalni sindikat rudara "Trepča-jug" je juče u saopštenju naveo da rudari još nisu primili plate ni za jun i da vlast nije zainteresovana za sudbinu rudnika i rudara.

Dok ljudi na Kosmetu gladuju, Aljbin Kurti i njegova ekipa se bahate, svakog dana uzimajući narodne pare i trošeći ih na lične hirove poput ekspedicija na Gazivode pod oružanom pratnjom i ludovanja po Parizu. Ipak, Kurtijevi mediji ovo ne vide kao problem.

Inače, direktor tzv. Kosovskog instituta za pravosuđe Ehat Miftaraj ukazao je da, umesto da analiziraju koliko zvaničnici troše na službene posete u zemlje Evrope, mediji bliski aktuelnoj vlasti, hvale lažnog premijera Aljbina Kurtija što će sa suprugom ostati do četvrtka u Parizu kako bi na Olimpijskim igrama pružio podršku sportistima tzv. Kosova, prenosi Gazeta Blic.

Muftaraj je ukazao da su nekada medije zanimali troškovi puteva, smeštaja i hrane koji se izdvajuju iz budžeta.

"Ranije, kada su premijeri išli u posete evropskim zemljama, analizirali smo kolike dnevnice dobijaju, šta jedu, koliko košta hotel itd.", naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading