"BOLJE DA JE ĆUTAO, NEGO ŠTO JE SPOMINJAO BILO ČIJE REČI!" Jovanov "oduvao" Đilasa!

Autor:

Vesti

30.07.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Licemerje opozicije na delu!

"BOLJE DA JE ĆUTAO, NEGO ŠTO JE SPOMINJAO BILO ČIJE REČI!" Jovanov "oduvao" Đilasa!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/Vladimir Pori

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov ukazao je danas na nedoslednost i na volšebnu promenu stava tajkuna Dragana Đilasa, u zavisnosti od toga kakve su mu koristi, i dodao da je predsednik SSP Đilas ranije govorio da je litijum velika šansa za Srbiju, a da je sada promenio stav.

Reagujući na Đilasovu objavu na "X" mreži, u kojoj direktno napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića: "Čovek od reči. Zašto bi iko sumnjao u njegova obećanja...", Jovanov je podsetio koliko je Đilas "čovek od reči". 

- Evo, potvrđeno je da je kod Loznice otkriveno drugo po veličini nalazište litijuma u svetu i najveće u Evropi. Hajde da pričamo o koncesiji na te rudnike, ali da fabrika baterija bude kod nas, zato što su one u svim mobilnim telefonima i električnim automobilima. Zar to nije šansa za Srbiju? To će da zaposli hiljade i hiljade ljudi i napravi brend od naše zemlje. Zamislite u svakom mobilnom telefonu ili u automobilu deo na kome piše „Made in Srbija" -  izjavio je Dragan Đilas za Nedeljnik 25.10.2017. godine. 

 

 

Predsednik poslaničkog kluba SNS Milenko Jovanov izjavio je danas u Skupštini Srbije da vlast ne beži od referenduma o Rio Tintu.

On je, reagujući na izlaganje poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića na sednici Skupštine Srbije, rekao da je Milivojević u svom izlaganju ustvari optužio one koji su 2001. registrovali firmu Rio Sava, dali joj pravo na istraživanje, a zatim i proširivali pravo na istraživanje.

- Milivojević je te ljude optužio za korupciju. Nije fer da tako govori o svojim kolegama - rekao je Jovanov. Reagujući na reči Milivojevića da se Srbija buni i budi, te da će otići sa vlasti, Jovanov je rekao da su to slušali i ranije.

On je dodao da se opozicija vodi istraživanjima Đorđa Vukadinovića, koji, kako je rekao, ništa ne ume da pogodi.

- Čak i prema tim istraživanjima, protiv Rio Tinta je 55 odsto građana, a to nije unisono ili uniformno mišljenje - rekao je Jovanov. On je optužio opoziciju da lažu ljude da će se kopati litijum u Aranđelovcu, Koceljevu ili Kragujevcu, gde nema ničega.

- Obmanjuju ljude, ne bi li na taj način negde mobilisali narod i onda se oni stavili na čelo i - evo ih oslobodioci, idemo na izbore na koje nećemo da izađemo. Samo obećajte javno da nećete da izađete na te izbore, što kažete, hoćemo izbore na koje nećemo izađemo. Evo mi svi napuštamo salu tog momenta, idemo, kampujemo ispred predsedništva da molimo predsednika da vam da izbore na koje nećete da izađete - poručio je Jovanov.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Uroš

30.07.2024 16:37

Đilas i opozicija su doveli Rio Tinto u Srbiju i podržavali rudarenje dok su bili na vlasti. Sada, kada više ne mogu profitirati, napadaju razvojnu šansu Srbije.

Nemanja

30.07.2024 16:38

Ekološki argumenti opozicije su samo paravan za političke igre. Kada su bili na vlasti, nisu imali problema sa rudarenjem litijuma.

Miloš

30.07.2024 16:39

Otvaranje rudnika litijuma donosi nova radna mesta i ekonomski prosperitet Srbiji. Opozicija je podržavala rudarenje dok su mogli da profitiraju.

Vukašin

30.07.2024 16:39

Rio Tinto će doneti visokoplaćena radna mesta i povećati budžet Srbije, dok opozicija koristi ekologiju kao izgovor za rušenje vlasti.