OPOZICIJA JE ODGOVORNA! Vučić: Što Ponoša niko nije pitao zašto je doveo Rio Tinto u Srbiju?

Autor:

Vesti

27.07.2024

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije spreman da ide na referendum o litijumu

OPOZICIJA JE ODGOVORNA! Vučić: Što Ponoša niko nije pitao zašto je doveo Rio Tinto u Srbiju?

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da je opozicija odgovorna za dolazak kompanije Rio Tinto u Srbiju i da je nejasno zašto se to pitanje ne postavlja. On je kritikovao Zdravka Ponoša, predsednika stranke Srbija centar (SRCE), zbog toga što je, prema Vučiću, omogućio dolazak Rio Tinta i promene zakona u tom periodu.

- Što su doveli Rio Tinto? Nisam ga ja doveo nego oni. Što ga niko to nije pitao i zašto je uništavao tenkove i zolje, a doveo Rio Tinto i ostavio meni da plaćam milijarde odštete i gledam kako ću da zaštitim narod. To je perverzno-inverzno kao što sam milion puta rekao - ocenio je Vučić, preneo je Tanjug.

Vučić je rekao da nije on doveo Rio Tinto, već opozicija, i da je sada on taj koji treba da plati milijarde odštete i da se bori za zaštitu naroda. Dodao je da je spreman da ide na referendum o litijumu, ali tek kada se obezbede garancije iz Evrope.

Predsednik je kritikovao prethodnu vlast zbog toga što nije učinila ništa za Srbiju, poput izgradnje infrastrukture, i istakao da su samo kritikovali ono što ne žele, dok su, kako kaže, predložili da sportisti povuku učešće sa Olimpijade.

On je takođe ukazao na demografski pad u Gornjim Nedeljcima i naveo da je broj dece u toj školi drastično opao u poslednjih 35 godina. Vučić je izrazio želju da se vrati deca u škole i da se obezbede poslovi i budućnost za njihove roditelje, naglašavajući da su prethodni napori za očuvanje dece samo doveli do njihove masovne migracije iz tog područja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading