AMERIKANCI GA PRECRTALI! Kurti se konačno udavio u moru svojih laži i bolesnih ambicija - ZA NJIH KAO DA NE POSTOJI!

Autor:

Vesti

11.07.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Godinama nije bilo zvaničnog poziva Amerikanaca za Aljbina Kurtija"

AMERIKANCI GA PRECRTALI! Kurti se konačno udavio u moru svojih laži i bolesnih ambicija - ZA NJIH KAO DA NE POSTOJI!

Foto: Profimedia Aaabaca Abaca Press, Shutterstock

Politički novinar i analitičar Rid Beriša rekao je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ostao izolovan od strane međunarodnih partnera, naročito SAD, prenosi Gazeta blic.

Prema njegovim rečima, Amerikanci su "blokirali" Kurtija, pa je u Vašington pozvana samo Vjosa Osmani.

Kurti ima problema sa SAD“, rekao je Beriša, smatrajući da je ponašanje lažnog premijera prema Amerikancima uznemiravajuće. 

Pored dizanja panike o navodnim pretnjama od strane srpske vojske, Kurti svakodnevno poziva Ameriku da reagije, vrši pritiske na Beograd, i priželjkuje ponovno bombardovanje srpske prestonice. Zbog ovih i mnogih drugih razloga, očigledno je da je dosadio i Bogu i narodu i da Vašington ne želi više da gubi vreme na ovaj izgubljen politički slučaj.

"Godinama nije bilo zvaničnog poziva Amerikanaca za Aljbina Kurtija", naveo je Beriša.

Odnosi sa Amerikom? - Kakve to veze ima sa urologijom?

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, zajedno sa lažnim ministrom zdravlja Arbenom Vitiom, učestvovao je na otvaranju renovirane Urološke klinike u Kliničkom centru i tom prilikom izbegao da odgovori na pitanja novinara o odnosima sa Amerikom.

Kurtija su novinari pitali o njegovim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama pri čemu je on odgovorio da to nema veze sa njegovom današnjom posetom i otvaranjem renovirane Klinike za urologiju.

"U kakvom ste odnosu sa Amerikancima, postoje procene da oni više veruju službi za saradnju nego vama?", pitanje je koje je dobio Kurti.

„Imam utisak da ovo nema veze sa Urološkom klinikom, posle idem u Mališevo gde ću posetiti uspešnog farmera. Poslepodne ćemo imati sednicu Vlade, možda će biti mesta za takva pitanja”, rekao je Kurti.

Ekspert za politička pitanja Ardita Duši ocenila je da je Kurti odnose tzv. Kosova i Sjedinjenih Američkih Država doveo na najniži nivo ikada, prenosi Dukađini.

Republika

Foto: Profimedia

Aljbin Kurti

"Odnosi Kosova i Amerike nikada nisu bili na slabijoj i nižoj tački. Hovenijerove poruke bile su jasne za vladu, kako po pitanju ZSO, tako i po pitanju bezbednosti. Ambasador je rekao da bezbednost na Kosovu štiti Kfor", kazala je Duši.

Dodaje da je to bila poruka za Kurtija koji pitanje rata koristi u predizborne svrhe.

Duši je rekla i da je Kurti kontradiktoran u vezi sa nacrtom statuta ZSO, jer je, kaže ona, sam prihvatio nacrt, rekao da ga prihvata, tražio potpis, a sada ga opisuje kao "non-pejper".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading