KURTI U AKCIJI "KADIJA TE TUŽI - KADIJA TI SUDI" - Samoopredeljenje okupira pravosudni sistem na Kosmetu

Autor:

Vesti

26.07.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali Aljbin ponovo upliće svoje prste gde im nije mesto.

KURTI U AKCIJI "KADIJA TE TUŽI - KADIJA TI SUDI" - Samoopredeljenje okupira pravosudni sistem na Kosmetu

Foto: Tanjug/Dopisnik KIM

Viši istraživač na tzv. Kosovskom institutu za pravosuđe Gzim Šalja upozorio je da aktuelna "vlada" lažnog premijera Aljbina Kurtija skoro svakodnevno svojim izjavama narušava pravosudni sistem i meša se u rad institucija.

Ističe da je aktuelna "vlada" ometra reforme pravosuđa svojim kritikama i zahtevima.

"Pravosudni i tužilački sistemi su kontinuirano kritikovani i tražiže se razne reforme, ali je Pokret Samoopredeljenje dobio 51 odsto glasova da reformiše pravosudni sistem, a ne da nam se pridruži u kritikama. Oni su nastavili sa svojim kritikama, ali u ovom konkretnom slučaju njihova kritika nije kritika koju ja iznosim kao NVO, mediji, već je to intervencija", ukazao je Šalja za Kljan Kosova.

Govoreći o izjavi lažne ministarke pravde Aljbulene Hadžiju u Specijalnom tužilaštvu povodom njenih tvrdnji da Srbija ima uticaj u tzv. kosovskim zatvorima, Šalja je ponovio da je to normalna akcija tužilaštva, jer je reč o nacionalnoj bezbednosti.

"Ako ministarka pravde kaže da Srbija ima uticaja na zatvore Kosova, minimum koji državni tužilac treba da uradi jeste da je pozove na razgovor, jer ona ima ustavnu i zakonsku obavezu da odgovori na ovako opasne tvrdnje za nacionalnu bezbednost", rekao je Šalja.

Podsetimo, begunac iz zatvora Smrekovnica na Kosmetu Faton Hajrizi ubio je srpskog graničnog policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića kod Loznice, nakon čega je i sam ubijen od strane srpske policije dva dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading