HRVATI PORUČILI: Ko kontroliše litijum, kontrolisaće ceo svet! MI GA NEMAMO, A SRBI GA IMAJU!

Autor:

Vesti

23.07.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati svesni predsnosti koje Srbija ima zbog litijuma!

HRVATI PORUČILI: Ko kontroliše litijum, kontrolisaće ceo svet! MI GA NEMAMO, A SRBI GA IMAJU!

Foto: Shutterstock, Printscreen

Litijum je neminovno budućnost i to, očigledno, vide svi, osim pojedinaca čiji je glavni zadatak da sopstvenu zemlju zaustave u napredku. 

Kao najbolji dokaz za to, svakako je izveštavanje hrvatskih medija, koji svesno ističu da će u budućnosti onaj ko bude kontrolisao litijum, kontrolisati ceo svet.

- Ko stekne kontrolu nad litijumom, kažu, kontrolisaće ceo svet. Zato smo na Rudarsko-geološkom fakultetu proverili kako Hrvatska stoji sa tim metalom budućnosti - naveli su hrvatski mediji. 

 

 

Međutim, odgovor koji su dobili od struke nije bio pozitivan.

- Osim naznaka, u smislu sličnosti nekakvih geoloških uslova, mi nemamo nikakav poseban dokaz da bi ta mineralizacija mogla postojati u Hrvatskoj.Kada je reč o značaju litijuma u Srbiji, mora se reći da je ta sirovina vrlo vredna - navela je profesorka Rudarsko-geolškog fakulteta iz Hrvatske. 

Kako dalje navodi, vrednost litijma proizilazi upravo iz toga što ga u Evropi nema, pa se gotovo sav litijum uvozi iz Australije i Čilea.

 - Njena vrednost proizilazi iz toga što je nemamo dovoljno. Cenu diktira i dostava te sirovine, praktično kompletan litijum u Evropu, a to je gotovo 30 odsto svetske proizvodnje litijuma, se uvozi iz Australije ili Čilea - kazala je ona. 

Podsetimo, u Srbiji je prošle nedelje održan Samit o kritičnim sirovinama, kom je prisustvovao i nemački kancelar Olaf Šolc, sa svojom delegacijom.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading