MALA, ALI VAŽNA POBEDA! Vučićevo obećanje ispunjeno: "Ne odustajemo od borbe za prava našeg naroda na KiM"

Autor:

Vesti

22.07.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Konačno dobra vest za naš narod na KiM"

MALA, ALI VAŽNA POBEDA! Vučićevo obećanje ispunjeno: "Ne odustajemo od borbe za prava našeg naroda na KiM"

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić pozdravio je odluku Saveta EU o ukidanju viza za nosioce srpskih pasoša koje izdaje Koordinacioni direktorat za Kosovo i Metohiju i istakao da je to mala, ali važna pobeda za ljudska prava Srba na Kosovu.

"Mala, ali važna pobeda za ljudska prava Srba na Kosovu i Metohiji. Pozdravljam odluku Saveta EU o konačnom ukidanju viza za nosioce srpskih pasoša koje izdaje Koordinacioni direktorat za Kosovo i Metohiju", naveo je Đurić na društvenoj mreži "X".

 

 

Ovo je na društvenoj mreži "X" (bivši Tviter) prokomentarisao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je reagujući na najnoviju odluku Saveta EU napisao sledeće:

 

 

- Konačno dobra vest za naš narod na KiM! Na Savetu EU srpski pasoši koje izdaje Koordinaciona uprava dobili su viznu liberalizaciju. Srbi s KiM moći će da putuju bez viza, kao što je to obećao predsednik Aleksandar Vučić. I ova pobeda pokazuje da ne odustajemo od borbe za prava našeg naroda na KiM.

Podsetimo, kako je saopšteno iz Saveta EU, usvojena je uredbu kojom se obezbeđuje da ceo region Zapadnog Balkana podleže istom viznom režimu, ukidanjem isključenja koje je ranije važilo za nosioce srpskih pasoša izdatih od strane Koordinacionog direktorata Srbije. 

Današnjim usvajanjem od strane Saveta se završava zakonodavni proces. Čim uredba stupi na snagu, što će se desiti 20. dana od dana objavljivanja u Službenom listu EU, počeće da se primenjuje u svim državama članicama EU. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading