KURTIJEV MINISTAR NAPAO PREDSEDNIKA SRBIJE ZBOG BANJSKE! Snažna reakcija Beograda: "Najveća je laž da je Vučić nalogodavac"

Autor:

Vesti

17.07.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mnogo je izgovorenih laži o Banjskoj, a ova je najveća"

KURTIJEV MINISTAR NAPAO PREDSEDNIKA SRBIJE ZBOG BANJSKE! Snažna reakcija Beograda: "Najveća je laž da je Vučić nalogodavac"

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Jadranka Ilic/AP

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je izgovoreno mnogo laži o Banjskoj, a da je najveća laž da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalogodavac.

On je tako reagovao na izjavu ministra unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalja Svečlje da je Vučić direktno učestvovao u obuci grupe koja je izvršila napad u Banjskoj i Zvečanu u septembru prošle godine, odnosno da je bio direktno uključen u obuku te grupe.

 

 

"Jedini dokaz koji postoji je progon Srba od strane Kurtija i Svečlje. Mnogo je izgovorenih laži o Banjskoj, a najveća je laž da je Vučić nalogodavac. Banjska je posledica terora nad Srbima. A Vučić vam je kriv jer čuva mir i brine o svom narodu", napisao je Petković na mreži Iks.

Svečlja je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno učestvovao u obuci terorističke grupe koja je izvršila napad u Banjskoj i Zvečanu u septembru prošle godine. On je u intervjuu za Juronjuz Albanija rekao da tzv. Kosovo ima "sve scenarije i pripreme da odgovori na moguću srpsku agresiju", nadovezujući se na narativ Aljbina Kurtija o stalnoj fiktivnoj srpskoj pretnji.

"Imali smo sreću da prikupimo mnogo dokaza u vezi sa terorističkom grupom. Sada znamo da je ova grupa pre napada na Banjsku bila obučavana na zvaničnom vojnom poligonu Srbije. Najzad, Vučić je obišao i ovaj poligon, gde je regularna srpska vojska imala vojnu obuku. Imamo snimke, imamo prijem isporuke oružja iz vojnih skladišta ovoj terorističkoj grupi. Imamo informaciju, usmeno svedočenje, koje pokazuje da je Vučić bio direktno uključen u obuku ove grupe. Imamo sve dokaze. Drugo je da li želimo da ih ignorišemo ili minimiziramo", poručio je Svečlja, očigledno ignorišući da predsednik Vučić redovno obilazi poligone Vojske Srbije i da su njegove fotografije sa ovih mesta apsolutno javna stvar. 

Republika

Foto: Twitter/BBC

Dželjalj Svečlja

Ipak, očigledan je motiv koji stoji iza ovih napada na predsednika Vučića. Ono što lažnog ministra boli jesu teritorije na Kosmetu sa srpskom većinom. Kako i sam kaže, radi se na tome da se "17 posto teritorije Kosova vrati u normalu", a "normala" bi za njega bila etničko čišćenje Srba sa Kosmeta.

"Svi znamo da već 22-23 godine situacija na severu Kosova, u četiri severne opštine, nije normalna. To je bila otvorena agresija Srbije kroz njene instrumente, koja se manifestovala veoma agresivno, ugnjetavajući tamošnji albanski narod, kao 2000. godine kada se iz Severne Mitrovice iselilo 11 hiljada Albanaca i ubilo 11 ljudi“, rekao je Svečlja.

Vlada Aljbina Kurtija nastavlja da gubi konce i jeftinim pokušajima napada na predsednika Vučića pokušava da skrene pažnju javnosti sa svojih očiglednih političkih neuspeha. Kako se bliže izbori na tzv. Kosovu, Samoopredeljenje gubi podršku zbog stanja u koje je dovelo lažnu državu, pa su ovo poslednji trzaji i bedni pokušaji da se prikupi još koji glas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (22)

Loading
Sara

17.07.2024 13:01

Predsednik Vučić nije umešan u događaj sa Banjskom! On se bori za mir i bezbednost svog naroda!

Sara

17.07.2024 13:01

Predsednik Vučić nije umešan u događaj sa Banjskom! On se bori za mir i bezbednost svog naroda!

Maja

17.07.2024 13:17

Aleksandar Vučić se zalaze za mir i vodi odgovornu politiku za dobrobit svih gradjana.

Jovan

17.07.2024 13:18

Na takve laži Prištine smo navikli