SKANDALOZNA ODLUKA TZV. KOSOVA! Otkazuju koncerte u znak "poštovanja" prema UBICI FATONU HAJRIZIJU!

Autor:

Vesti

20.07.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je ubio jednog policajca i ranio još jednog.

SKANDALOZNA ODLUKA TZV. KOSOVA! Otkazuju koncerte u znak "poštovanja" prema UBICI FATONU HAJRIZIJU!

Foto: Prinstscreen YouTube/KTV - Kohavision, Informer

Predsednik opštine Srbica na Kosovu i Metohiji, Fadilj Nura, saopštio je da je muzičko veče otkazano iz "poštovanja prema porodici Fatona Hajrizija". Hajrizi je likvidiran od strane srpske policije tokom pokušaja hapšenja za ubistvo policajca u Loznici.

- Zbog ubistva u Srbiji našeg sugrađanina Fatona Hajrizija i u znak poštovanja prema njegovoj užoj porodici, posebno prema roditeljima, večerašnje muzičko veče u okviru "Dana dijaspore" se otkazuje - naveo je Nura na Fejsbuku.

On je naveo da se planirane aktivnosti nastavljaju od sutra.

Ne osuđujući ni delić njegovog života, Faton je bio građanin naše opštine. Planirane aktivnosti nastavljaju se od sutra - dodao je Nura.

 

 

Ispod objave predsednika opštine Srbica nizale su se poruke podrške Albanaca, slaveći Fatona Hajrizija kao heroja. Hajrizi je bio okoreli kriminalac, osuđen za ubistvo ruskog vojnika iz KFOR-a pre dve decenije kod Drenice. Devet puta je bežao iz zatvora, hvaleći se na društvenim mrežama da je u OVK stupio sa četrnaest godina. Njegova bekstva uključuju korišćenje prozora kupatila u zatvoru u Mitrovici, kao i bekstvo iz zatvora u Prištini i vojne baze 2012. godine.

U julu 2007. uhapšen je nakon što su on i još šest zatvorenika pucali na zatvorske čuvare tokom bekstva. U septembru iste godine, Hajrizi je učestvovao u oružanoj pljački u Glogovcu, ranivši dvojicu policajaca i vlasnika zlatare.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading