PRVI PUT HLADNOKRVNO UBIO SA 15 GODINA: Hajrizi imao debeo dosije, a iz zatvora pobegao na SKANDALOZAN NAČIN!

Autor:

Hronika

19.07.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Faton Hajrizi već dva dana jedna je od glavnih tema domaćih medija zbog svirepog ubistva Krsmanovića

PRVI PUT HLADNOKRVNO UBIO SA 15 GODINA: Hajrizi imao debeo dosije, a iz zatvora pobegao na SKANDALOZAN NAČIN!

Foto: Republika, MUP Srbije, Društvene mreže

Za ubistvo policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje policajca Vjekoslava Ilića (50) prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, osumnjičen je albanski terorista Faton Hajrizi, za čije ime se vezuje niz kriminalnih dela, a koji je danas likvidiran od strane srpske policije na koju je prethodno zapucao.

Faton Hajrizi već dva dana jedna je od glavnih tema domaćih medija zbog svirepog ubistva Krsmanovića, ipak malo ko je primetio da se on već dve decenije provlači po našim medijima. 

Republika

Foto: Facebook

 

Ono što je poznato, kada je reč o Fatonu, jeste da je osuđen za ubistvo ruskog vojnika Kfora kod Drenice pre dve decenije, da je pobegao iz kazneno-popravnog centra Smrekovnica, gde je služio kaznu.

Faton je upravo onaj Abanac koji je iz zatvora pobegao početkom meseca. Kako smo tada pisali, Faton je tokom 22 godine služenja kazne bežao već osam puta, a početkom jula iz zatvora je pobegao i deveti put. On je uspeo da pobegne i iz američke baze Bondstil.

- On je i korisnik vikenda. Poslednji put je vikend koristio od 01. do 03. ovog meseca. Za njegov odlazak iz ustanove pripremljena je prepiska i obaveštena policija. U vezi sa slučajem, do okončanja uviđaja suspendovan je službenik posmatračke sobe - navodi se u saopštenju koje je izdato povodom njegovog bekstva.

Podsetimo, Faton Hajrizi osuđen je i za oružanu pljačku u Glogovcu prilikom koje je povređeno četiri pripadnika tzv. kosovske policije.

Hajrizi je sa 15 godina, dok je išao u školu, razgovarao sa ruskim vojnikom, uzeo mu pištolj i ubio ga. On je rekao da je ubistvo počinio nakon što je video da je ruski vojnik vređao neke Albance. Za ovo ubistvo osuđen je na 27 godina zatvora. Ali, kako je sam Hajrizi priznao, tri dana nakon što je poslat u zatvor u Mitrovici, uspeo je da pobegne odatle. To se desilo 2000. godine.

- Ja sam Faton Hajrizi, koji je iz redova OVK otišao u rat kao 14-godišnjak. Ja sam Faton Hajrizi koji je delovao na severu 2006-2007. za dobrobit ove zemlje. Nije normalno, držali su me u zatvoru 23 godine, danas imam 40 godina - žalio se o ovom slučaju na društvenoj mreži TikTok.

 

 

Za svoje prvo bekstvo iz zatvora rekao je da je koristio prozor kupatila u zatvoru u Mitrovici. Hajrizija su tada uhapsili vojnici KFOR-a. Kako je sam rekao, drugi put je pobegao iz prištinskog zatvora, dok je jednom pobegao iz vojne baze. Hajrizi je 2012. godine pobegao iz zatvora u Prizrenu popevši se na zatvorski zid i prešavši ogradu od bodljikave žice. Uhapšen je nakon policijske akcije.

U julu 2007. godine pobegao je iz zatvora Dubrava, zajedno sa još šest zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela. Nakon što su prošli zatvorske ograde, čekali su ih drugi ljudi, koji su počeli da pucaju na zatvorske čuvare. Nakon istrage, uhapšeni su neki zaposleni u zatvoru Dubrava i još neke osobe za koje se sumnjalo da su pomagale u bekstvu.

Nekoliko meseci nakon bekstva, u septembru 2007. godine, došlo je do oružane pljačke u Glogovcu, gde su četiri osobe sa oružjem i maskama opljačkale zlataru i u bekstvu upucale dvojicu policajaca i vlasnika radnje. Vrednost ukradenog zlata bila je oko 63.000 evra. U nastavku potrage za razbojnicima, u selu Bruznik-Vučitrn, policijska patrola je pokušala da zaustavi sumnjivi automobil. Osumnjičeni iz tog automobila pucali su na policiju i vatrenim oružjem ranili dvojicu policajaca i uspeli da pobegnu peške.

Faton Hajrizi likvidiran je danas u atru Banje Koviljače, a prilikom likvidacije ispalio je ceo šaržer metaka na pripadnike naše policije, odbivši da se preda. Sutra će biti održana sahrana policajca Nikole Krsmanovića, kog je ubio Hajrizi, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas drugog ranjenog policajca, piše Telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading