VUČIĆ SA EL GEBALIJEM: Uveren sam da će parlamentarna saradnja Srbije i Egipta pratiti rastuće trendove naših ukupnih bilateralnih odnosa ! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.07.2024

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je u dvodnevnoj poseti Egiptu.

VUČIĆ SA EL GEBALIJEM: Uveren sam da će parlamentarna saradnja Srbije i Egipta pratiti rastuće trendove naših ukupnih bilateralnih odnosa ! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Donjeg doma Parlamenta Arapske Republike Egipat Hanafijem El Gebalijem.

Velika je čast posetiti jednu od najstarijih demokratskih institucija Egipta, zdanje koje je svedočilo brojnim istorijskim previranjima i događajima koji su obeležili modernu istoriju zemlje i celog Bliskog istoka.


Izrazio sam veliku zahvalnost uvaženom domaćinu El Gebaliju na pažnji koju je posvetio našoj delegaciji, kao i na otvorenom, prijateljskom i srdačnom razgovoru.

Uveren sam da će parlamentarna saradnja Srbije i Egipta pratiti rastuće trendove naših ukupnih bilateralnih odnosa i da će naša saradnja doprineti stvaranju novih simbola i vrednosti na dobrobit naših naroda
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija radi šta može da prijateljima iz Egipta omogući lakši ulazak u našu zemlju. Na pitanje kako Srbija može da privuče veliki broj gostiju iz Egipta, Vučić je rekao da tu postoji problem i podsetio da se Srbija svaki put suočavala sa njim kada bi donosila odluku da dozvoli bezvizni režim prema nekim zemljama, jer bi se tada iz Brisela setili "da nas udare po glavi".

On je primetio i da bi to jedva dočekalo pola njih u srpskim medijima da kažu kako se "ne znam čega Srbija ne pridržava".

"Onda tražite da imamo više novca, tražite da imamo veće plate i da imamo više turista. Radimo šta god možemo po tom pitanju, da prijateljima omogućimo lakši ulazak u našu zemlju. A šta je nama bilo potrebno - popunimo neko papirče da uđemo u Egipat i to je to. A oni ne mogu da uđu dok se svi pametnjakovići ovog sveta ne dogovore da nam dozvole da možemo da imamo svoju politiku", rekao je Vučić novinarima u Egiptu. On je dodao da će se boriti za to, pa će se pronalaziti neka rešenja.

"U svakom slučaju imaju šta i oni da vide. Videli ste da je to bila jedina primedba premijera (Mostafe) Madbulija koju je na fin i rekao bih lepo upakovan način izneo", rekao je Vučić. Vučić je podsetio da je sa predsednikom Al Sisijem razgovarao o političkim temama i da očekuje samo pozitivne vesti od Egipta.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Jorgovanka

14.07.2024 12:57

I mi smo u to uvereni, jer se pokazalo koliko su Egipat i Srbija izgradili dobre i cvrste odnose, a svevto zahvaljujuci nasem predsedniku koji je se za to borio.

Sima

14.07.2024 12:59

Veliki dan za Srbiju,svetla budućnost nas čeka

Aca

14.07.2024 13:02

Bitno je raditi na dobrim bilateralnim odnosima sa Egiptom.

Jana

14.07.2024 13:03

Srbija i Egipat treba da imaju dobru medjusobnu saradnju jer je to korisno za obe drzave.