DO JUČE SI PROMOVISAO RAT I ŠIRIO SRBOFOBIJU! Dodik odbrusio Bećiroviću: "Sad si se pretvorio u MIROTVORCA"

Autor:

Vesti

13.07.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vreme je ili da zaćuti dok dobro ne promisli ili da mu se konačno kupe pelene"

DO JUČE SI PROMOVISAO RAT I ŠIRIO SRBOFOBIJU! Dodik odbrusio Bećiroviću: "Sad si se pretvorio u MIROTVORCA"

Foto: Printscreen/Youtube/Dr. Denis Bećirović, TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je na ironičan način kritikovao navodno zalaganje predsedavajućeg Predsedništvom BiH Denisa Bećirovića za mir u regionu i poručio da je "vreme da Bećirović zaćuti".

Dodik je naveo da je, "samo dan nakon što je srčano promovisao rat i širio srbofobiju na mestu gde pristojni ljudi zaćute", i nakon reakcije koja je usledila iz Srbije, Bećirović "pretvorio u mirotvorca".

"Doduše, promovisao bi mir, ali da bude po njegovom, prenebregavajući važnu činjenicu da je Srbija potpisnik i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, a Srbi konstitutivan narod u BiH", rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da je, kako je naveo, vreme da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ostavi BiH na miru".

Ovom prilikom obratio se i sam predsednik Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Egiptu gde je istakao odakle vetrovi duvaju i da je iznenađen govorom iz Srebrenice od strane Bećirovića.

- Deset puta govorite o velikosrpskoj državnoj politici, pričate gluposti o SANU, i da ne pričam o drugom. Sve to je očekivano i zato je za nas važno da budemo oprezni i izbegnemo to, jer mir radi u korist svih... Mi imamo kako da rastemo ekonomski. Kada čitate Helezove izjave vidite da je to neko ko živi u komentarima obožavalaca, nema veze sa realnošću... Ne znaju kolika su plata i penzija u Srbiji, koliko smo puteva izgradili. Misle da sam držao snajper, a ja ga u životu nisam uzeo. Ja kad kažem pokaži to, onda je "maca pojela jezik"... Dok opet neka nova laž ne zaživi u narednih 10/12 godina - istakao je Vučić.

Dodik je rekao da su kvalifikacije koje je izneo na račun Srbije za Bećirovića očigledno "prilog za dobru saradnju Srbije i BiH, jer šta je normalnije od uvreda na račun predsednika susedne države ako se želi saradnja".

"Tako Denis Bećirović vidi politiku i tako zamišlja saradnju. Kada mu odgovore, onda krene u plač, a politiku vidi i vodi po onoj 'danas bi piškio sutra bi kakio'. Vreme je ili da zaćuti dok dobro ne promisli ili da mu se konačno kupe pelene", rekao je Dodik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading