VUČIĆ ODGOVORIO NA STRAVIČNE KLETVE "MAJKI SREBRENICE": To da li će mene Alah ili Bog da kazni, mislim da je na Bogu - a ne na gospođi Subašić!

Autor:

Vesti

12.07.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom jučerašnjeg obeležavanja godišnjice u Potočarima, ona je predsedniku Srbije pominjala i porodicu!

VUČIĆ ODGOVORIO NA STRAVIČNE KLETVE "MAJKI SREBRENICE": To da li će mene Alah ili Bog da kazni, mislim da je na Bogu - a ne na gospođi Subašić!

Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je majki Srebrenice Muniri Subašić i svima koji su pretrpeli užasne i nezamislive gubitke u životu izjavio saučešće, pružio ruku i poklonio se senima njihovih najbližih.

"Nisam razumeo zašto je morala da pominje moju decu, a za to da će Alah da me kazni, hvala vam na tome. Ja težu reč za majku koja je tako stradala da izgovorim, neću. Ja nisam veliki vernik, ali u Boga verujem i moliću se Bogu da ta vrsta fatve se ne odnosi na moju decu. Što se mene tiče, dovoljno sam ponosan na ono što sam uradio i šta god vi meni danas pričali, udžbenici će u Srbiji o tome govoriti", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da prokomentariše to što je Munira Subašić izjavila da očekuje kaznu Alaha za Vučića zato što se nije priključio rezoluciji o Srebrenici.

On je primetio i da je došlo do preokreta u izjavi i da je prvo rečeno: "Nisi sam Vučiću, imaš i decu, imaćeš i unučiće, pa je tek posle toga bilo, Vučiću da ga Alah kazni".

"To da li će mene Alah da kazni, ili Bog, na Bogu je. Nisam siguran da je na Muniri Subašić ili na nekom drugom", rekao je Vučić.

Zašto niko nije otišao u Bratunac?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je danas međunarodnu zajednicu zašto pre pet, šest dana, kada je bila godišnjica, niko od njih nije otišao u Bratunac da položi cvet ili venac na grobove žrtava (Nasera) Orlića i bošnjačkih muslimana.

"Što niste otišli tamo da položite cvet ili venac?", rekao je on na konferenciji za novinare i podsetio da je pre devet godina bio u Srebrenici, poklonio se žrtvama, izjavio saučešće majkama i jedva preživeo, ali da je bio dovoljno ponosan da ne spusti glavu.

"A onaj ko je bio tamo, zna dobro kako je to izgledalo i ne može da se šali i igra na načine kako oni to vide", rekao je Vučić.

On je pročitao svedoičenja bošnjačkih vojnika, o tome na koji način su Naser Orlić i srebrenički muslimani ubijali Srbe i zapitao zašto za to niko nije odgovoran.

Vučić je istakao da će Srbija da čuva mir, jer su sve to strašne stvari i da neće dozvoliti da se ponove.

"Čuvaćemo mir po svaku cenu, a ne pada mi na pamet da popustim pod pritiscima i hajkom. Ponosan sam što sam se suprotstavio i sa većinom čovečanstva pokazao da velike sile ne mogu da menjaju i istoriju i optužuju jedan narod za sve", rekao je Vučić.
Dodao je da je pripremljena analiza oduzimanja nadležnosti Republike Srpske kroz narušavanje Dejtonskog sporazuma. 

"Kao što su radili nama sa Briselskim sporazumom. Bićete iznenađeni sa kolikom pažnjom su rušili Dejtonski sporazum da bi rušili Srpsku. Zašto im smeta Srbija, jer poštuje Dejton. Zato sam kriv ja i pomirio sam se sa tim. Srećan sam ne samo zato jer sam mogao da budem na strani mnogostradalnog srpskog naroda i  bošnjačkog, što posvećujemo pažnju Bošnjacima. Uz Niš i Čačak ulažemo u taj deo Srbije. Niko ne sme da pomisli da dirne bilo koga jer je Bošnjak", rekao je Vučić.
 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Tijana

12.07.2024 15:03

Sramotna je izjava majke Srebrenice jer zrtava je bilo sa svih strana. Oplakujte i zalite svoje ali nemojte pretiti bez osnova.

Milan

12.07.2024 15:34

Vučić je pokazao dostojanstvo i poštovanje prema žrtvama, bez obzira na uvrede koje je dobio.

Milos

12.07.2024 15:35

Vucic je pravi primer pomirenja i tolerancije, a treba da je sramota sve one koji kunu njega i njegovu decu.

Ana

12.07.2024 15:38

Vučić je odgovorio sa poštovanjem i dostojanstvom, uprkos teškim rečima koje su mu upućene.