NEKA ŽIVI PRIJATELJSTVO SRBIJE I EGIPTA! Vučić zahvalio Al Sisiju na gostoprimstvu i izrazio divljenje prema egipatskom predsedniku (FOTO)

Autor:

Vesti

13.07.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnja dve zemlje podiže se na najviši nivo.

NEKA ŽIVI PRIJATELJSTVO SRBIJE I EGIPTA! Vučić zahvalio Al Sisiju na gostoprimstvu i izrazio divljenje prema egipatskom predsedniku (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom instagram profilu nakon zajedničkog obraćanja sa predsednikom Arapske Republike Egipat Abdel Fatahom al Sisijem nakon plenarnog sastanka delegacija Republike Srbije i Arapske Republike Egipat i potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini i niza bilateralnih dokumenata.

"Zahvaljujem Vam, dragi prijatelju Sisi, na izuzetnom gostoprimstvu i veliko hvala na tome što smo danas potpisali veliki broj sporazuma, koji će ojačati trgovinsku i saradnju u brojnim oblastima, a očekujem da ćemo još više sarađivati u narednom periodu.", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav


Predsednik je istakao da će Sporazum o slobodnoj trgovini omogućiti da brže razvijamo trgovinske odnose, kao i saradnju između naših industrija, a u budućnosti će Srbija i Egipat postići još mnogo više nego do sada.

"Saglasili smo se oko brojnih pitanja, a posebno o tome da je mir neophodan i da je mir najvažniji. Razgovarali smo o svim geopolitičkim pitanjima i svim konkretnim vidovima saradnje - od poljoprivrede do vojno-tehničke saradnje.", dodao je Vučić.

Potom je predsednik izrazio divljenje prema predsedniku Al Sisiju i pozvao ga da ponovo dođe u Srbiju.


"Izražavam posebno poštovanje i divljenje prema predsedniku Al Sisiju, koji bez obzira na krizu u svom okruženju, uspeva da gradi i vodi svoju zemlju putem napretka. Želeo bih da i moja Srbija tako napreduje, a nadam se, poštovani predsedniče al Sisi, da ćete ponovo biti gost u našoj Srbiji. Neka živi prijateljstvo između Egipta i Srbije", zaključio je predsednik.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Sanja

13.07.2024 13:47

Posle 15 godina prijateljstvo je ojačalo i ponovo oživelo

Andrea

13.07.2024 13:52

Predsednik je pokazao da je izuzetno cenjen, što pokazuju i veliki sporazumi koji su danas potpisani. Politika našeg predsednika dokazuje samo iznova i iznova da Srbija ide u pravom smeru. Samo napred!

Мiraš

13.07.2024 13:53

Prijateljstvo između Srbije i Egipta je primer kako dve različite kulture mogu zajedno da rade na izgradnji bolje budućnosti. Zahvalnost predsednika Vučića prema predsedniku Al Sisiju pokazuje duboko poštovanje i zajedničku viziju dveju nacija.

Đorđije

13.07.2024 13:54

Ovaj izraz gostoprimstva i međusobnog divljenja između lidera Srbije i Egipta je ohrabrujući znak za međunarodne odnose. Neka ovo prijateljstvo bude temelj za dugoročnu saradnju i razumevanje.