ZA BRŽI RAZVOJ NAŠIH TRGOVINSKIH ODNOSA! Vučić o istorijskom sporazumu: Potpisano 10.412 tarifnih linija za Srbiju i 6.075 za Egipat

Autor:

Vesti

13.07.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Uveren sam da ćemo mnogo toga moći u budućnosti da postignemo više u odnosu na prethodni period"

ZA BRŽI RAZVOJ NAŠIH TRGOVINSKIH ODNOSA! Vučić o istorijskom sporazumu: Potpisano 10.412 tarifnih linija za Srbiju i 6.075 za Egipat

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Kairu da je danas potpisani Ugovor o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta od izuzetnog značaja  i da je potpisano ukupno 10.412 tarifnih linija za Srbiju i 6.075 tarifnih linija za Egipat.

"To znači da ćemo brže da razvijamo naše trgovinske odnose, kao i odnose između naših industrija i uveren sam da ćemo mnogo toga moći u budućnosti da postignemo više u odnosu na prethodni period", rekao je Vučić nakon potpisivanja Sporazum o slobodnoj trgovini i još 10 bilateralnih dokumenata o saradnji dve zemlje u različitim oblastima na konferenciji za medije sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom Al Sisijem.

Istakao je da smo uspeli posle 2022. godine i uspostavljanja zajedničke deklaracije o strateškom partnerstvu da danas potpišemo važne dokumente.

"I hoću da kažem da je to pre svega zahvaljujući predsedniku Sisiju, njegove vizije savremenog sveta", rekao je Vučić.

On je istakao da su se saglasili i oko toga da je u svetu danas najpotrebniji mir.

"Tačno je da smo se saglasili oko jedne stvari i ja sam mislio da je za normalne ljude to uobičajeno, a onda vidim da je to čudo kada nas dvojica moramo da ponovimo. Nas dvojica smo obojica izrazili želju da bude mir u svetu. Nekada bi to bilo glupo reći, a danas je to retkost i gotovo zabranjeno da se kaže, jer je mali broj zemalja koji sme da pozove na mir, a ne na poraz neke od strana", rekao je Vučić.

Kaže da je zato zahvalan predsedniku Sisiju na mudrim rečima i po pitanju ukrajinske krize i sukoba, ali i po drugim pitanjima u svetu koja su goruća.

Vučić je naveo da  Egipat i Srbija imaju jedinstveno i zajedničko mišljenje, a to je da je mir neophodan i da je mir najvažniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (39)

Loading
Nina

13.07.2024 13:17

Za bolju Srbiju

Мiraš

13.07.2024 13:19

Ovaj istorijski sporazum je veliki korak napred za Srbiju i Egipat. Potpisivanje tolikog broja tarifnih linija otvara nove puteve za trgovinu i investicije, što će sigurno doprineti bržem razvoju naših ekonomija. Svaka čast liderima na ovoj vizionarskoj inicijativi!

Đorđije

13.07.2024 13:20

Impresioniran/a sam obimom i dometom ovog sporazuma. 10.412 tarifnih linija za Srbiju i 6.075 za Egipat znači mnogo više od brojeva - to je simbol rastućeg partnerstva i zajedničke budućnosti. Očekujem s nestrpljenjem da vidim kako će se naši trgovinski odnosi razvijati u narednim godinama.

Balša

13.07.2024 13:21

Zaista je ohrabrujuće videti da su Srbija i Egipat prepoznali značaj međusobne saradnje. Ovaj sporazum nije samo o brojkama, već o ljudima koji će imati koristi od novih poslovnih prilika. Nadam se da će ovo biti samo početak dugoročnog prosperiteta za obe nacije.