SRPSKA I EGIPATSKA VOJSKA USKORO NA ZAJEDNIČKIM VEŽBAMA! Vučić najavio saradnju na najvišem nivou, pa pozvao Al Sisija u Beograd

Autor:

Vesti

13.07.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Neka živi prijateljstvo Egipta i Srbije"

SRPSKA I EGIPATSKA VOJSKA USKORO NA ZAJEDNIČKIM VEŽBAMA! Vučić najavio saradnju na najvišem nivou, pa pozvao Al Sisija u Beograd

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem razgovarao i o svim geopolitičkim pitanjima i svim vidovima saradnje, od poljoprivrede do vojno tehničke saradnje i najavio da će se veoma brzo održati zajedničke vežbe srpske i egipatske vojske, odnosno specijalnih jedinica.

On je nakon potpisivanja niza sporazuma sa Egiptom rekao i da će gledati da se srpski investitori dovedu u Egipat, kao i da su egipatski investitori dobrodošli u Srbiju, ali i da veruje da u pojedinim oblastima može da se uradi mnogo toga po pitanju zajedničke proizvodnje čime bismo zapošljavali ljude.

"Verujem da sporazum i memorandum vezan za prava rada, radnika, razmeni radne snage, koji je danas potpisan, može mnogo da donese obema zemljama po pitanju kvalifikacija, ali i dobijanja posla koji su od interesa za obe zemlje", rekao je Vučić.

Istakao je da će na političkom planu Srbija i Egipat održavati stalne konsultacije o različitim pitanjima kako bi se pomagali na forumima, zastupajući slične ili istovetne interese, rekao je Vučić.

On je rekao da je sinoć razgovarao sa egipatskim ministrom investicija i trgovine, da će imati mnogo sastanaka u Arapskoj ligi, od premijera i ministara, predstavnika parlamenta.

"Želim da vam kažem predsedniče Sisi da vam se divim na načinu na koji vodite zemlju posebno imajući u vidu okruženje - Sudan, Libiju, prisustvo Huta, Siriju i sve probleme u Gazi, Liban. Plus devet miliona izbeglica, a da toliko gradite u zemlji i pravite novi glavni grad i severnu obalu Egipta. To zaslužuje posebno poštovanje i srećan sam što sam mnogo toga naučio od vas. Želim da se tako razvija i moja Srbija", rekao je Vučić.

On je naglasio da će Egipat u Srbiji uvek imati pouzdanog i lojalnog prijatelja, kao i da se raduje poseti egipatskih ministara Srbiji.

"Verujem da ćete i moj poziv prihvatiti i doći ponovo u Srbiju. Neka živi prijateljstvo Egipta i Srbije", zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (31)

Loading
Ana

13.07.2024 13:27

Čast je za narod Srbije na ovakvim vestima. Radujem se sklapanju prijateljstva i svemu dobrom što dolazi

Jorgovanka

13.07.2024 13:29

Vucic se bori da sa Egiptom stvori jake veze, pa zeli zajednicke vezbe sa Egipatskom vojskom.

Ljubica

13.07.2024 13:30

Mir i stabilnost iste zelje i zalaganja nas i Egipat povezuju.

Coka

13.07.2024 13:31

Egipatski investitori su dobrodosli u Srbiju.