"MAJKA SREBRENICE" POTPUNO OKRENULA PLOČU: Munira Subašić nekad osuđivala napad na Vučića, a sada ga KUNE! Nezapamćeno licemerje!

Autor:

Vesti

12.07.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je pre devet godina bila među delegacijom koja je dočekivala predstavnike stranih država, te se i pozdravila sa Vučićem

"MAJKA SREBRENICE" POTPUNO OKRENULA PLOČU: Munira Subašić nekad osuđivala napad na Vučića, a sada ga KUNE! Nezapamćeno licemerje!

Foto: Printscreen/TV Pink/Facebook

Munira Subašić, predsednica Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa, preko portala "Danas" koji se nalazi u vlasništvu Dragana Šolaka, direktno je pozvala na smrt Vučića! Naime, ona je izjavila da Vučić treba da "očekuje kaznu od Alaha" jer nije bio sponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici koja je usvojena u Ujedinjenim nacijama.

Međutim, ranije nije tako govorila, te se lako da zaključiti da je "majka Srebrenice" promenila ploču!

Nakon jezivog napada u Potočarima pre devet godina, kada je, tada premijer Srbije Aleksandar Vučić, otišao da oda počast žrtvama Srebrenice, Munira Subašić je taj atak osudila, istakavši to kao veliku sramotu.

 - Ovo nije bio bio napad na Vučića već na nas, na naše dostojanstvo! To je uradila jedna grupa ljudi među kojima ja nisam videla žrtve. Sada će se, nažalost, sve prepisati nama. Strašno sam se razočarala i osećam se povređenom kao da se meni ovo desilo. Ne zbog Vučića već zbog našeg dostojanstva kojeg mi 20 godina čuvamo - rekla je tada Munira Subašić.

Kako je govorila, "sve srebreničke majke dele njeno mišljenje i osuđuju ovaj čin grupe ljudi".

 - Sve su se pitale zašto nam je ovo urađeno. Bilo nam je bitno da ova 20. godišnjica prođe u najboljem redu. 40 zemalja sveta je imalo svoje predstavnike. Oni koji su to uradili nisu trebali raditi preko nas. Šta se god dešava, uvek ide na štetu žrtava - rekla je ona tada.

Ona je bila među delegacijom koja je dočekivala predstavnike stranih država, te se i pozdravila sa Vučićem.

 - Pozdravili smo se sa Vučićem i rekla sam mu da radi po svojoj savesti. Dala sam mu Cvet Srebrenice sa kojim je i napadnut. Meni je stvarno žao što se ovo desilo - istakla je ona tada.

Očigledno je Munira Subašić potpuno promenila mišljenje, te više ne samo da ne osuđuje zastrašujući čin koji se dogodio pre devet godina u Potočarima, već kune Vučića!

Jasan odgovor predsednika

Predsednik Srbije odgovorio je na kletve koje je na njegov račun uputila Munira Šubašić.

- Svima koji su pretrpeli nezamislive gubitke izjavio bih saučešće i poklonio se senima njenih stradalih - kazao je šef države odgovarajući na pitanje o ovoj temi.

- Ne znam zašto je morala da spominje moju decu. A to za Alaha, hvala joj na tome. Nisam veliki vernik, ali moliću se Bogu da se ta fatva ne prenese na moju decu. Šta god vi meni danas pričali, udžbenici u Srbiji će govoriti o tome. To da li će mene Alah ili Bog da kazni, mislim da je na Bogu, a ne na gospođi Subašić - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Predrag

12.07.2024 19:21

Da je u Srebrenici stvarno počinjen genocid, sada ne bi bilo majki Srebrenice, zato što genocid podrazumeva ubistvo svih civila koji se tamo nalaze.

Predrag

12.07.2024 19:24

Majke srebrenice su klasična nevladina organizacija, koja priča, kako joj se kaže.

Kiza

12.07.2024 19:26

Neki stranci hoće Srbiju da uvuku u sukob, pa to hoće da urade preko Bošnjaka, pošto su im Bošnjaci najmanje važni.

Predrag

12.07.2024 19:31

Nekome je sad u interesu da podgreje sukob između Srba i Bošnjaka, zato je nametnuta rezolucija o Srebrenici, a to se desilo pre trideset godina.