VUČIĆ O SRAMNOJ KAMPANJI OKO SREBRENICE: Umesto prilike za pomirenje, Srbija i srpski narod izloženi NEISTINAMA I PRETNJAMA

Autor:

Vesti

12.07.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasno je da se Srbija suočava sa političkim izazovima koje nije ni stvorila, niti je odgovorna, istakao je predsednik

VUČIĆ O SRAMNOJ KAMPANJI OKO SREBRENICE: Umesto prilike za pomirenje, Srbija i srpski narod izloženi NEISTINAMA I PRETNJAMA

Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se u Palati Srbija gde se osvrnuo na sramne napade oko Srebrenice.

- Jasno je da se Srbija suočava sa političkim izazovima koje nije ni stvorila, niti je odgovorna. Sukob u Ukrajini mnogi su u okruženju pokušali da iskoriste za napad na Srbiju. Mi smo pre 24 sata imali priliku da pratimo događaje u Srebrenici. I umesto da to bude prilika za reči pomirenja, Srbija, njeni građani i srpski narod bili su izloženi pogradama, neistinama, direktnim pretnjama. U toku dve i po godine mogli ste da čujete bezbroj puta da se Srbija naoružava, sprema za ratne sukobe. Moralo je za sve to vreme da se desi moralno sakaćenje Srbije. To moralno sakaćenje oni u okruženju, videćete da se oni uvek pozivaju na međunarodnu podršku, tog dela međunarodne zajednice koji je dominantan. Na koji se to način radi - od revizionizma, zaboraviti Jasenovac, Jadovno... Takođe, lažno optuživanje Srbije da želi rat - istakao je Vučić.

Predsednik Vučić govorio je i o finansijskom napretku i našoj finansijskoj situaciji. 

- Što se tiče finansija stojimo dobro, struja se očekuje da bude najskuplja u poslednjim mesecima i svi rekordi potrošnje se obaraju, nešto na šta nismo naučili ranije, da ćemo u letnjim mesecima da trošimo više struje i biće problema u snabdevanju, a verujemo da ćemo otvaranjem bloka tri uspeti da rešimo sve probleme. Što se finansija tiče likvidni smo, radimo na popunama robnih rezervi, kao što sam tražio da sve bude 100 odsto, da svi magacini moraju da budu puni. Uskoro krećemo u akciju nabavke lekova, postoji veliki interes za one lekove koji spadaju u prvu pomoć i moraćemo da obezbedimo svoju zemlju da ne bi došlo do nestašice - rekao je Vučić i dodao:

- Kupili smo pet tona zlata, rezerve su nam na najvišem nivou i naše devisne rezerve su na rekordnom nivou, to govori o finansijskoj snazi Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (13)

Loading
Ena

12.07.2024 12:51

Dok je Vučić na čelu Srbija neće nasedati na provokacije neprijatelja iz regiona i uvek će težiti ka mirnom rešavanju problema.

Zlatko

12.07.2024 12:54

Predsednik Vučić argumentovano i istinom brani Srbiju i mir na balkanu

Tara

12.07.2024 13:35

Srbija neće odustati od istine u borbi za svoj narod

Sara

12.07.2024 14:08

Gnusno je da pozivaju na rat i prete, Srbija se nece nikome klanjati ali ce sacuvati mir i stabilnost.