GOSPODAR MEDIJSKOG MRAKA! Aljbin Kurti usvojio novi kontroverzni zakon, POLITIČKA SCENA NA KOSMETU U PLAMENU!

Autor:

Vesti

12.07.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti u akciji direktne kontrole nad medijima na čitavom Kosmetu

GOSPODAR MEDIJSKOG MRAKA! Aljbin Kurti usvojio novi kontroverzni zakon, POLITIČKA SCENA NA KOSMETU U PLAMENU!

Foto: Tanjug/AP, youtube.com

Predsednik Demokratske partije tzv. Kosova Memlji Krasnići ocenio je da je usvajanje Zakona o Nezavisnoj komisiji za medije i o Tužilačkom savetu tzv. Kosova, nastavak "autoritarnog i neustavnog mentaliteta" lažne vlade Aljbina Kurtija i Pokreta Samoopredeljenje.

Krasnići je na Fejsbuku ukazao da i pored predloga opozicije da se ovi predlozi zakona povuku iz procedure zbog brojnih primedbi i kršenja "Ustava", lažna vlada nije htela da sasluša i nastavila je sa svojim, kako navodi, antiustavnim delovanjem u težnji da "potčini i zarobi medije i Tužilački savet Kosova"

Konstatovao je da je Zakon o Nezavisnoj komisiji za medije, kako je usvojen, naišao na oštro protivljenje samih novinara i njihovih domaćih i međunarodnih udruženja.

"Danas je, nažalost, demokratija, sloboda izražavanja i informisanja, kao i pravda nezavisno od vlasti, suprotno svakoj evropskoj praksi i standardu, dobila snažan udarac od same države, koja je pozvana da štiti i podržava te slobode.", poručio je Krasnići.

Njemu se pridružila i poslanica DSK Doarsa Kica-Dželjilji, koja je ocenila da je usvajanje Zakona o Nezavisnoj komisiji za medije atak na demokratiju, prenosi Reporteri.

"Usvajanje tog zakona je uznemirujuće, bolno je, ali nije neočekivano. Prošlo je dosta vremena od kada se svakodnevno zalažemo da se neki predlozi zakona skinu sa dnevnog reda. Ne govorim samo o Zakonu o Nezavisnoj komisiji za medije. Usvojeni zakon je atak na demokratiju. Što se tiče nasrtaja na demokratiju, mislim da današnja vlada na ovaj način uspostavlja sistem koji treba da pokaže kako ćemo sutra ili prekosutra imati vlast koja ruši sve stubove demokratije”, rekla je Kica-Dželjilji.

Ona je navela da usvojeni zakon ima nameru da politizuje Nezavisnu komisiju za medije kako bi se održala namera vlade da “izvrši direktnu kontrolu nad medijima na Kosovu”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading